ZAŠTITA OD SUNCA

ZAŠTITA OD SUNCA

Dolaskom toplijih dana, zaštita kože od sunca sve je više na listi prioriteta. Suncu se nije preporučljivo izlagati u periodu od 11-16 sati, kada je ono najjače. Međutim, ako već boravite na suncu u navedenom periodu, dobro je koristiti kvalitetnu kremu za sunčanje i pokrivala za glavu. Kreme za sunčanje osim što štite vašu kožu od UV zraka, pružaju vam i njegu.


Zaštita od sunca

Ima li boljeg osjećaja od izležavanja na plaži dok vas grije sunce? Teško da nešto može zamijeniti takvo uživanje. Međutim, sunce osim svojih blagodati ima i određene štetne posljedice, a posebno je važna zaštita sunca za osjetljivu kožu. Kako postoji mnogo različitih tipova kože, tako je važno zaštititi se od sunca na način koji odgovara upravo vama. Navedeno je moguće postići boravkom u hladu ili korištenjem proizvoda za sunčanje.


Vrste proizvoda za zaštitu od sunca

Odabir dobre kreme za sunčanje itekako je važan, pri tome treba imati na umu da krema koja je gušće teksture ne mora nužno imati bolju zaštitu od sunca. Postoji više vrsta kozmetičke zaštite od sunca: kreme s različitim SPF-ovima, kreme i mlijeka za sunčanje, kreme poslije sunčanja, sprejevi za sunčanje,...

Jedna od činjenica koju zasigurno niste znali, jest da kreme za sunčanje smijete koristiti i nakon isteka roka trajanja. Rok naveden na pakiranju je procijenjeno i laboratorijski testirano vrijeme trajanja aktivnih sastojaka proizvoda. Iako se s vremenom smanjuje djelovanje aktivnih komponenti, proizvod može biti savršeno siguran za upotrebu čak i do godinu dana nakon isteka deklariranog roka upotrebe.

Ako je vaša krema neupotrebljiva, to ćete odmah primijetiti zbog stvaranja grudica, vodenaste teksture i neugodnog mirisa.


Mineralni filteri

Kreme za sunčanje na bazi mineralnih filtera sadrže aktivne mineralne sastojke, čije se djelovanje može jednostavno opisati: kreme s ovim sastojcima stvaraju sloj na površini kože i tako odbijaju štetne UV zrake.

Prednosti krema s mineralnim filterima:

 • štite od UVA i UVB zraka
 • štite od sunca čim se nanesu na kožu
 • ne zagađuju okoliš i morsku floru i faunu
 • traju dulje kada su izložene izravnom UV svjetlu, ali ne i pri fizičkim aktivnostima kada se koža smoči ili znoji
 • rijetko uzrokuju iritaciju kože, stoga su primjerene za osjetljivu i dječju kožu
 • odgovaraju i osobama s izrazito osjetljivom kožom podložnom crvenilu i opeklinama jer odbijaju toplinu
 • iznimno rijetko začepljuje pore, što ih čini idealnim za kožu sklonu aknama
 • imaju dulji vijek trajanja

 • Zaštita od sunca za djecu

  Koža malene djece posebno je osjetljiva na sunčeve zrake, stoga je važno odabrati kvalitetnu kremu za svog mališana. Također, imunološki sustav djece još nije razvijen kao kod odraslih.

  Prilikom nanošenja kreme na dječju kožu, ne zaboravite na područje ušiju, vrata i stopala, jer su upravo to područja koja se najčešće zanemaruju pri nanošenju.


  Zaštita lica od sunca

  Sunce je ključno za unos vitamina D u organizam, međutim važno je smanjiti štetne posljedice sunca na minimum. Posebnu pažnju treba posvetiti koži lica koje je izložena vanjskim utjecajima tijekom cijele godine, stoga je potrebno pružiti joj adekvatnu zaštitu pomoću krema za sunčanje za lice.

  Mnogo je različitih tipova kože, stoga kod osjetljive, masne i kože sklone aknama tijekom ljetnih mjeseci, ovisno o osobi, može doći do poboljšanja ili pogoršanja stanja kože. Do pogoršanja može doći zbog isušivanja kože, zbog boravka na suncu.

  Krema za lice za zaštitu od sunca, za osjetljivu kožu pružit će vam ultra visoku zaštitu, a istovremeno sprečava intoleranciju i alergiju na sunce, te djeluje preventivno i kod pigmentnih mrlja. Zaštitit će vašu kožu i od preranog starenja kože i dugotrajnog oštećenja stanica.


  Kako njegovati kožu nakon sunčanja?

  Zadržati kožu vlažnom nakon boravka na suncu, bit će lakše uz nanošenje kreme poslije sunčanja. Njega nakon sunčanja umirit će, osvježiti i regenerirati vašu kožu. Također, zadržat ćete duže i brončanu put.

  Ljetni mjeseci doba su kada je ljudskom tijelu potrebna dodatna zaštita od sunca. Mnogo je načina na koje se možemo zaštititi, a važno je odabrati onaj koji vašoj koži najbolje odgovara. Pri tome treba imati na umu da su dječja i masna koža sklona aknama posebno osjetljive na sunce i treba posvetiti posebnu pažnju pri odabiru adekvatnih krema za takvu vrstu kože. Pogledajte cijelu ponudu proizvoda za sunčanje i spremni dočekajte vruće, ljetne dane koji su nam iza ugla!


  BIOSOLIS
  -15%

  BIOSOLIS

  Mlijeko za sunčanje, SPF30, za lice i tijelo,100ml

  19,77 €  16,80 €
  NEMA NA ZALIHI
  BIOSOLIS

  BIOSOLIS

  Mlijeko za sunčanje za djecu, SPF50+, 100 ml

  23,35 €
  BIOSOLIS
  -15%

  BIOSOLIS

  Sprej za sunčanje SPF30, 100ml

  22,16 €  18,84 €
  BIOSOLIS
  -15%

  BIOSOLIS

  Uljni sprej za sunčanje “SUBLIMANTE” SPF20, 100ml

  19,77 €  16,80 €
  NEMA NA ZALIHI
  BIOSOLIS

  BIOSOLIS

  Mlijeko poslije sunčanja, 100 ml

  12,34 €
  BIOSOLIS

  BIOSOLIS

  Sprej za sunčanje SPF50, 100ml

  23,36 €
  BIOSOLIS

  BIOSOLIS

  Krema za zaštitu od sunca za lice, SPF50, 50 ml

  16,06 €

  ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

  Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više