ČOKOLADNI NAMAZI

ČOKOLADNI NAMAZI

Postoji li uopće netko tko se bar jednom u životu nije zasladio palačinkama punjenim finim, kremastim čokoladnim namazom? Svi znamo kako oni nisu namijenjeni samo za djecu!

 

Sačinjen od kakaa i lješnjaka ili nugat kreme, ovakav namaz za palačinke omiljena je poslastica među djecom, ali i mnogim odraslima. Od doručka do užine ili deserta, oni se savršeno uklapaju kao punjenje u tijestima (poput palačinki, buhtli, krafni), keksima i raznim kolačima, a dovoljno su ukusni da mogu biti desert čak i ako se posluže samo uz komad kruha ili krekera. Ukoliko Vam je namjera utažiti želju za slatkim, bilo sebi ili svojim bližnjima, s čokoladnim namazom se zaista nikada ne može pogriješiti.

Zdravi čokoladni namaz?

Sve više raste svjesnost o važnosti zdrave prehrane, te iz tog razloga roditelji djeci izbjegavaju davati čokoladne namaze – zbog generalno usvojenog mišljenja kako su oni puni šećera i nezdravi. Iako je u većini slučajeva ovo točno, te se zaista konvencionalni čokoladni namazi proizvode s velikim količinama zaslađivača, nezdravih ulja i konzervansa (kako bi im se produljio rok trajanja i pojačao okus), postoje zdrave alternative koje su sigurne za upotrebu za sve dobne skupine.

Možda se čini neuobičajenim, ali čokoladni namazi ne moraju nužno biti nezdravi! Ukoliko su baza za ovakav namaz nezaslađeni kakao i orašasti plodovi (najčešće lješnjak) od kojih se napravi nugat krema i ne koristi se regularni (bijeli) šećer već drugi prirodni zaslađivači, nema razloga za izbjegavanje ovakvih namirnica te se oni mogu bez grižnje savjesti uključiti u svakodnevnu prehranu.

Važan faktor kod čokoladnih namaza koji se deklariraju kao zdravi je porijeklo sastojaka u njima. Kao i kod sve "zdrave" hrane, njena kakvoća može biti narušena nekvalitetnim sastojcima.

Kvaliteta zdravih namaza je u njihovim sastojcima. Ona raste s upotrebom ekološki i organski uzgojenih sastojaka, koji su zdravi i za ljude i za okoliš.

Dobrodošli u svijet Nocciolate!

Predstavljamo Vam Nocciolatu – zdravi čokoladni namaz. Način na koji su uzgojeni sastojci u našem namazu čine ga ekološkim proizvodom* i zdravom verzijom popularnog doručka svakog školarca, ali i pravih ljubitelja slatkog. Ono što ih čini još zdravijima je i činjenica da ne sadrže palmino ulje, koje sadrži značajne količine zasićenih masti te time ima vrlo nepovoljan učinak na kardivaskularno i generalno zdravlje.

Nutritivna vrijednost Nocciolata čokoladnog namaza više je od samih ugljikohidrata – visok udio ekološki uzgojenih lješnjaka obogaćuje ove namaze zdravim mastima koje su poznate kao "hrana za mozak".

Ovaj čokoladni namaz dolazi u nekoliko varijanti, među kojima svatko može pronaći nešto za sebe. Osim uobičajene, glatke kremaste teksture, možete izabrati svoje slastice obogatiti crunchy namazom s komadićima zdravih i ukusnih lješnjaka, ili čak i bijelu verziju koja je napravljena od kombinacije kreme od lješnjaka i mlijeka. Svaki Nocciolata proizvod potpuno je bez glutena, stoga je siguran za upotrebu čak i onih koji ne smiju konzumirati gluten, a u našoj ponudi pronaći ćete i jedan veganski proizvod s kojim pokazujemo kako ovaj čokoladni namaz mogu konzumirati baš svi – Nocciolatu bez laktoze. U slast!

*eko, bio, biološki, organski su sinonimi te označuju proizvode čiju masu čini najmanje 95 % ekoloških sastojaka. Preostalih 5 % ostavlja se za slučaj onečišćenja iz atmosfere poput kiselih kiša ili pesticida donesenih vjetrom sa susjednog imanja i slično. Isključivo proizvodi koji udovoljavaju uvjetima ekološke proizvodnje, imaju na sebi oznaku EKO i predmet su strogog nadzora od strane ovlaštenih, neovisnih agencija.

NOCCIOLATA

NOCCIOLATA

krema od lješnjaka, 25 g

0,80 €
NOCCIOLATA CRUNCHY

NOCCIOLATA CRUNCHY

krema od lješnjaka, 250 g

5,44 €
NOCCIOLATA

NOCCIOLATA

krema od lješnjaka 250 g

5,17 €
NOCCIOLATA

NOCCIOLATA

krema od lješnjaka BEZ LAKTOZE 250 g

5,44 €
NOCCIOLATA

NOCCIOLATA

krema od lješnjaka BIANCA, 250 g

5,44 €

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više