MED

MED

Zlatni eliksir života

Med se nemali broj puta opisivao kao čarobna zlatna tekućina, čija se važnost cijenila još i u doba starih civilizacija. Naime, jedna od zanimljivosti u vezi meda je kako je on postojao još u starom Egiptu, gdje je pčelarstvo bio cijenjen zanat, a med kao proizvod se koristio u kuhinji jednako kao i u medicini i tradicionalnim obredima. Pronađeni su čak i mnogi crteži pčela, po čemu je vidljivo koliko je ova stara civilizacija cijenila nju kao životinju i njen proizvod kao izvor zdravlja i života.

Osim starih Egipćana, i stari Grci su također cijenili med te ga nekad čak koristili u izradi medovine, što je alkoholno piće napravljeno od meda i smatralo se pićem bogova. Povijest upotrebe i cijenjenosti meda kroz stare civilizacije proteže se diljem cijeloga svijeta, preko Egipta i Azije do Grčke i Europe.

Značajnost meda u našim krajevima također nije mala: jedan od najuobičajenijih doručaka kod naših baka uvijek je bio komad kruha s maslacem i medom, a možemo li uopće i zamisliti kakav bi to bio čaj bez meda? Osim u prehrani, opće je poznato koliko je pozitivan med za imunitet.

Ne kaže se bez razloga kako je on eliksir života: med ima vrlo beneficijalan učinak na naše dišne puteve, koje nježno pročišćuje, bogat je mineralima koji jačaju imunitet, a sve to dolazi u paketu s bogatim okusom u kojemu će uživati baš svatko – od najmlađih do najstarijih.

Kvaliteta i vrste meda

S obzirom na njegovu utkanost u našu kulturu življenja, važna je kvaliteta meda koju si omogućujemo. Naime, komercijalni med i njegova masovna proizvodnja rezultirali su time da se konačan proizvod bazira na velikoj količini raznih dodataka (poput šećera i konzervansa) što postiže upravo suprotan efekt i narušava njegovu kvalitetu.

Od vrsta, najpoznatiji je svakako cvjetni med, koji nastaje tako što pčelice vrijedno rade po livadama skupljajući pelud s cvijeća i pretvarajući ga u med. Nadalje, još se uvelike upotrebljava i planinski med, čija je ljekovitost posebno naglašena zbog toga što dolazi iz čistog i svježeg planinskog zraka i okruženja.

Darbo med

U našem web shopu pronaći ćete 5 vrsta meda: cvjetni med, planinski med, šumski med te dvije vrste posebno kremastih medova – med od lipe i kombinaciju planinskog i cvjetnog meda. Posebnost Darbo meda iz našeg web shopa je garantirana upotreba isključivo prirodnih sastojaka, bez dodataka aditiva i konzervansa, a proizvod je pakiran u staklenoj ambalaži zbog toga što plastika kroz vrijeme otpušta toksine, te je naš med zaštićen upravo od tog štetnog utjecaja. Svaka vrsta meda varira okusom i bojom, ali koji god da odabrete, učiniti ćete nešto vrlo pozitivno za svoje zdravlje.

Ukoliko iduću šalicu kave ili kolač začinite našim Darbo medom, vaš će vam organizam biti zahvalan, a cvjetne i drvenaste arome sadržane u njemu pružiti će vam skroz novi i neotkriveni svijet okusa. Naručite svoj prirodni med već sada i omogućite si najukusniji i najzdraviji zaslađivač od svih!

DARBO

DARBO

med cvjetni 500 g

9,30 €
DARBO

DARBO

med planinski 500 g

9,30 €
DARBO

DARBO

med šumski 500 g

11,00 €
DARBO

DARBO

med kremasti planinski cvjetni 500 g

11,00 €
DARBO

DARBO

med kremasti od lipe 500 g

11,00 €

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više