Torta "pčelinji ubod"

13.3.2025.

Sastojci:
Za okrugli kalup promjera 26 cm
Biskvit:
  • 5 jaja
  • 120 g sirovog šećera od trske
  • Prstohvat soli
  • 160 g pirovog brašna
  • ¼ žličice mljevene bourbon vanilije
  • 1 žličica praška za pecivo
Korica od meda i badema:
  • 100 g vrhnja
  • 2 žlice meda 
  • 2 žlice maslaca
  • 50 g sirovog šećera od trske
  • ¼ žličice mljevene bourbon vanilije
  • Naribana korica pola ekološkog limuna
  • 100 g listića badema
  • 100 g cijelih badema
Krema:
Priprema:
Priprema biskvita:
  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C (ventilatorska pećnica). Namažite kalup maslacem i pospite brašnom.
  2. U zdjeli miksajte jaja, šećer i sol oko 5 minuta, dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
  3. Pomiješajte brašno, vaniliju i prašak za pecivo pa lagano umiješajte u smjesu od jaja.
  4. Izlijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite oko 25 minuta.
Priprema bademove korice:
  1. U malom loncu zagrijte vrhnje, med, maslac, šećer i vaniliju te pustite da zavrije.
  2. Maknite s vatre, umiješajte listiće badema, cijele bademe i limunovu koricu. Ostavite smjesu da kratko odmori.
Dodavanje korice na biskvit:
  1. Nakon što se biskvit ispeče, izvadite ga iz pećnice i ravnomjerno rasporedite bademovu smjesu po vrhu.
  2. Vratite kolač u pećnicu i pecite još 10 minuta, dok korica ne postane zlatno-smeđa.
  3. Izvadite kolač, pažljivo odvojite rubove od kalupa i ostavite da se potpuno ohladi.
Priprema kreme:
  1. Grubo nasjeckajte čokoladu i stavite je u zdjelu.
  2. Zagrijte 200 ml vrhnja, pustite da zavrije i prelijte preko čokolade. Ostavite da se čokolada otopi, a zatim je dobro izmiješajte dok ne postane glatka.
  3. Ostavite da se hladi u hladnjaku 1 sat.
  4. Nakon hlađenja, pomiješajte krem sir s čokoladnom smjesom dok ne postane kremasto.
  5. Preostalo vrhnje (200 ml) istucite u čvrsti šlag i pažljivo umiješajte u kremu.
Slaganje torte:
  1. Ohlađeni kolač prerežite vodoravno na pola.
  2. Donji sloj stavite na tanjur i oko njega postavite prsten za torte.
  3. Premažite nougat kremom.
  4. Na vrh stavite gornji sloj s bademovom koricom okrenutom prema gore te lagano pritisnite.
  5. Ostavite tortu u hladnjaku do posluživanja.
Savjet:
Za dodatnu svježinu možete dodati svježe maline, jagode ili borovnice između slojeva kreme ili kao ukras na vrhu.
Uživajte u ovom predivnom kolaču s hrskavom koricom i bogatom čokoladnom kremom! 

Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više