Panna cotta s liofiliziranim jagodama

27.3.2025.

Sastojci:
  • 1 vrećica želatine
  • 5 žlica hladne vode
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 ml mlijeka
  • 30 g vanilin šećera
  • 60 g šećera
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
  • 20 g liofiliziranih jagoda Handful

Umak:
  • 100 ml mlijeka
  • 220 ml slatkog vrhnja
  • 40 g šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 1 ravna žlica gustina

Priprema:
  1. Pomiješajte želatinu i vodu te pričekajte da nabubri, zatim je otopite na laganoj vatri.
  2. U međuvremenu pomiješajte sve ostale sastojke osim voća, dodajte otopljenu želatinu i kuhajte dok ne zavrije.
  3. Maknite s vatre i dodajte jagode koje ste prethodno samljeli u prah.
  4. Smjesu ulijte u kalupe i ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro stegne.

Za umak:
  1. Sjedinite sve sastojke i kuhajte nekoliko minuta uz stalno miješanje, dok se lagano ne zgusne.
  2. Poslužite dobro ohlađeno i odozgo pospite zdrobljene liofilizirane jagode.

U slast! 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit
Torta

Torta "pčelinji ubod"

Neobičan naziv, zar ne? No, ovaj tradicionalni njemački kolač osvojio je mnoga srca svojom laganom kremom i hrskavim slojem karameliziranih badema. Ova verzija je u obliku torte – umjesto klasičnog dizanog tijesta koristimo lagani biskvit, a krema dobiva bogatu, čokoladnu notu zahvaljuju

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više