Muffini s bananom

23.9.2022.

SASTOJCI:
✔️200g brašna
✔️1 žličica praška za pecivo
✔️1 žličica sode bikarbone
✔️pola žličice soli
✔️3 velike banane, najbolje one zrelije
✔️120g šećera
✔️1 jaje
✔️170g otopljenog maslaca

Za kremu:
✔️200g omekšalog maslaca
✔️250g zaslađenog kondenziranog mlijeka, hladnog
✔️1 vrećica Handful jagoda, izgnječenih u prah

PRIPREMA:
  1. Kalup za muffine obložite papirnim košaricama, a peć zagrijte na 180 stupnjeva. U posebnu posudu sjedinite i prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. U drugoj, dubljoj, posudi, zgnječiti banane, pa im dodajte jaje, šećer i maslac. Sve dobro promiješajte, pa im dodajte smjesu brašna.
  2. Još jednom sve dobro promiješati, pa smjesom puniti košarice za muffine tako da ih napunite 2/3. Muffine peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite ih da se ohlade.
  3. Pripremite kremu. Maslac mutiti mikserom oko 10 minuta, dok ne postane sasvim kremast i bijel. Što bolje umutite maslac, to će i krema biti ljepša. 
  4. Dodati mu Handful jagode i kondenzirano mlijeko, pa još jednom kratko umutiti mikserom, dok se smjesa ne sjedini. Kremu staviti preko muffina uz pomoć slastičarske vrećice i nastavka po želji. Služiti sa dodatkom Handful jagoda na vrhu. 
U slast!❤️

Recept i fotografije: Sonja Lazukić

Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!
Zdravi tiramisu

Zdravi tiramisu

Današnji je recept svima omiljen talijanski desert, ali u zdravijoj verziji! Ovaj će tiramisu zadovoljiti vašu želju za slatkim i istovremeno vas njegovati iznutra. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više