Muffini s bananom

23.9.2022.

SASTOJCI:
✔️200g brašna
✔️1 žličica praška za pecivo
✔️1 žličica sode bikarbone
✔️pola žličice soli
✔️3 velike banane, najbolje one zrelije
✔️120g šećera
✔️1 jaje
✔️170g otopljenog maslaca

Za kremu:
✔️200g omekšalog maslaca
✔️250g zaslađenog kondenziranog mlijeka, hladnog
✔️1 vrećica Handful jagoda, izgnječenih u prah

PRIPREMA:
  1. Kalup za muffine obložite papirnim košaricama, a peć zagrijte na 180 stupnjeva. U posebnu posudu sjedinite i prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. U drugoj, dubljoj, posudi, zgnječiti banane, pa im dodajte jaje, šećer i maslac. Sve dobro promiješajte, pa im dodajte smjesu brašna.
  2. Još jednom sve dobro promiješati, pa smjesom puniti košarice za muffine tako da ih napunite 2/3. Muffine peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite ih da se ohlade.
  3. Pripremite kremu. Maslac mutiti mikserom oko 10 minuta, dok ne postane sasvim kremast i bijel. Što bolje umutite maslac, to će i krema biti ljepša. 
  4. Dodati mu Handful jagode i kondenzirano mlijeko, pa još jednom kratko umutiti mikserom, dok se smjesa ne sjedini. Kremu staviti preko muffina uz pomoć slastičarske vrećice i nastavka po želji. Služiti sa dodatkom Handful jagoda na vrhu. 
U slast!❤️

Recept i fotografije: Sonja Lazukić

Mini tart od vanilije

Mini tart od vanilije

Vanilija i jagode božanstvena su kombinacija, a posebno su slatke kada se nalaze u ovakvim mini torticama veličine zalogaja. Pripremite ih s nama!
Pina colada smoothie

Pina colada smoothie

Posjetite tropski raj na djelić sekunde, uz naš kremasti i zdravi pina colada smoothie!
Mini cheesecake bez pečenja

Mini cheesecake bez pečenja

Donosimo recept za zdraviju i jednostavniju verziju cheesecake-a, s jednim tajnim sastojkom koji ga podiže na novu razinu. Jer, kome se po ovakvim vrućinama da paliti pećnicu?

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više