Muffini s bananom

23.9.2022.

SASTOJCI:
✔️200g brašna
✔️1 žličica praška za pecivo
✔️1 žličica sode bikarbone
✔️pola žličice soli
✔️3 velike banane, najbolje one zrelije
✔️120g šećera
✔️1 jaje
✔️170g otopljenog maslaca

Za kremu:
✔️200g omekšalog maslaca
✔️250g zaslađenog kondenziranog mlijeka, hladnog
✔️1 vrećica Handful jagoda, izgnječenih u prah

PRIPREMA:
  1. Kalup za muffine obložite papirnim košaricama, a peć zagrijte na 180 stupnjeva. U posebnu posudu sjedinite i prosijte brašno, prašak za pecivo, sodu i sol. U drugoj, dubljoj, posudi, zgnječiti banane, pa im dodajte jaje, šećer i maslac. Sve dobro promiješajte, pa im dodajte smjesu brašna.
  2. Još jednom sve dobro promiješati, pa smjesom puniti košarice za muffine tako da ih napunite 2/3. Muffine peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Ostavite ih da se ohlade.
  3. Pripremite kremu. Maslac mutiti mikserom oko 10 minuta, dok ne postane sasvim kremast i bijel. Što bolje umutite maslac, to će i krema biti ljepša. 
  4. Dodati mu Handful jagode i kondenzirano mlijeko, pa još jednom kratko umutiti mikserom, dok se smjesa ne sjedini. Kremu staviti preko muffina uz pomoć slastičarske vrećice i nastavka po želji. Služiti sa dodatkom Handful jagoda na vrhu. 
U slast!❤️

Recept i fotografije: Sonja Lazukić

Domaći pesto genovese

Domaći pesto genovese

Unesite dašak Italije u svoj dom uz miris domaćeg pesta genovese. U tradicionalni pesto genovese dodaju se parmezan i pecorino sir, koji mu daju karakterističan okus i zgušnjavaju teksturu. U današnjoj verziji pesta, mi smo umjesto tih sireva koristili - prehrambe
Vegan lazanje (bez glutena)

Vegan lazanje (bez glutena)

Bezvremenski klasik talijanske kuhinje svima je omiljen, a danas vam donosimo recept koji je veganski, jesenski i bez glutena. Iako se na prvi pogled čini komplicirano, dopustite nam da vam pokažemo kako veganska i bezglutenska kuhinja može biti jednostavna i zaista ukusna!
Raw torta s jagodama

Raw torta s jagodama

Uz Handful liofilizirano voće i današnji recept brzo ćete uspjeti napraviti ukusan i drugačiji čokoladni desert, pred kojim nitko neće ostati ravnodušan. Jer ipak - jagode i čokolada uvijek i svugdje su dobitna kombinacija!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se