Mini tart od vanilije

18.7.2024.

Sastojci:
Krema od vanilije
  • 2 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 25 g gustina
  • 240 ml mlijeka
  • Ekstrakt vanilije

Krema sa Handful jagodama 

Kora
  • 150 g brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

Postupak:
Priprema kore
  1. Pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva. U blenderu sjediniti sve suhe sastojke za tijesto. Dodati im jaje, pa još pulsirati. Na samom kraju dodati vrlo hladan maslac, narezan na kockice. Blendati dok smjesa ne počne dobivati teksturu tijesta. Na radnoj podlozi premijesiti smjesu, pa je razvaljati valjkom na debljinu oko pola centimetra. Tijesto narezati u manje krugove (možete koristiti mali kalup ili čašu), pa podijeliti u kalupe koji su prethodno namazani maslacem i posipani brašnom. U svako udubljenje od tarta, staviti komadić papira za pečenje i u njega staviti rižu, grah i sl., kako se udubljenje u kori ne bi podiglo prilikom pečenja. Peći u pećnici na 160 stupnjeva oko 15 minuta.
Priprema kreme
  1. U žumanjke dodati šećer, pa miješati pjenjačom dok se smjesa ne sjedini, udupla i postane svijetlije boje. Dodati i gustin, pa promiješati. Mlijeko zagrijati u dubljem loncu na srednjoj temperaturi.
  2. Kada je mlijeko dostiglo temperaturu prije ključanja, maknite ga sa štednjaka i polako ga dodavajte smjesi sa žumanjcima, uz konstantno miješanje. Bitno je miješati i lagano dodavati mlijeko, kako nam se žumanjci ne bi skuhali.
  3. Smjesu sa mlijekom i žumanjcima sada vratite u manji lonac u kojem ste zagrijavali mlijeko, dodati vaniliju i kuhati na umjerenoj temperaturi uz konstanto miješanje. Smjesu maknite sa vatre čim primijetite da poprima teksturu sličnu pudingu, prelijte je u drugu čistu posudu i prekrijte je prozirnom folijom tako da folija dodiruje kremu. Ostaviti da se sasvim ohladi.
Priprema kreme sa jagodama
  1. Handful jagode usitniti tako da dobiju teksturu praha. Slatko vrhnje (ili vrhnje za šlag) izmiksajte, pa dodajte Handful jagode. Sve dobro promiješati da se smjesa sjedini. Kalupe puniti kremom od vanilije. Na sam vrh dodati kremu sa jagodama, pa dekorirati sa Handful jagodama i svježim voćem po želji.
U slast! 

Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.
Focaccia s medom i šparogama

Focaccia s medom i šparogama

U našim receptima uvijek volimo pratiti sezonu, pa vam zato danas donosimo jedan vrlo proljetni recept za lagan snack koji možete ponijeti sa sobom gdje god išli.  A možete ovom slasnom focacciom iznenaditi i svoju majku povodom Majčinog dana. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više