Mini tart od vanilije

18.7.2024.

Sastojci:
Krema od vanilije
  • 2 žumanjka
  • 60 g šećera
  • 25 g gustina
  • 240 ml mlijeka
  • Ekstrakt vanilije

Krema sa Handful jagodama 

Kora
  • 150 g brašna
  • 100 g kokosovog brašna
  • prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

Postupak:
Priprema kore
  1. Pećnicu zagrijati na 160 stupnjeva. U blenderu sjediniti sve suhe sastojke za tijesto. Dodati im jaje, pa još pulsirati. Na samom kraju dodati vrlo hladan maslac, narezan na kockice. Blendati dok smjesa ne počne dobivati teksturu tijesta. Na radnoj podlozi premijesiti smjesu, pa je razvaljati valjkom na debljinu oko pola centimetra. Tijesto narezati u manje krugove (možete koristiti mali kalup ili čašu), pa podijeliti u kalupe koji su prethodno namazani maslacem i posipani brašnom. U svako udubljenje od tarta, staviti komadić papira za pečenje i u njega staviti rižu, grah i sl., kako se udubljenje u kori ne bi podiglo prilikom pečenja. Peći u pećnici na 160 stupnjeva oko 15 minuta.
Priprema kreme
  1. U žumanjke dodati šećer, pa miješati pjenjačom dok se smjesa ne sjedini, udupla i postane svijetlije boje. Dodati i gustin, pa promiješati. Mlijeko zagrijati u dubljem loncu na srednjoj temperaturi.
  2. Kada je mlijeko dostiglo temperaturu prije ključanja, maknite ga sa štednjaka i polako ga dodavajte smjesi sa žumanjcima, uz konstantno miješanje. Bitno je miješati i lagano dodavati mlijeko, kako nam se žumanjci ne bi skuhali.
  3. Smjesu sa mlijekom i žumanjcima sada vratite u manji lonac u kojem ste zagrijavali mlijeko, dodati vaniliju i kuhati na umjerenoj temperaturi uz konstanto miješanje. Smjesu maknite sa vatre čim primijetite da poprima teksturu sličnu pudingu, prelijte je u drugu čistu posudu i prekrijte je prozirnom folijom tako da folija dodiruje kremu. Ostaviti da se sasvim ohladi.
Priprema kreme sa jagodama
  1. Handful jagode usitniti tako da dobiju teksturu praha. Slatko vrhnje (ili vrhnje za šlag) izmiksajte, pa dodajte Handful jagode. Sve dobro promiješati da se smjesa sjedini. Kalupe puniti kremom od vanilije. Na sam vrh dodati kremu sa jagodama, pa dekorirati sa Handful jagodama i svježim voćem po želji.
U slast! 

 Čokoladni sladoled na štapiću

Čokoladni sladoled na štapiću

Jeste li znali da se u srpnju obilježava svjetski dan čokolade? Mi smo to odlučili proslaviti uz zdravi čokoladni sladoled domaće izrade, za kojega smo koristili samo najbolju ekološku čokoladu.
Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više