Ljetni Buddha bowl

2.8.2023.

Sastojci:
  • 1 veća tikvica
  • 1 srednji batat (slatki krumpir)
  • 1 žlica konopljinih (ili nekih drugih) sjemenki
  • 100 g kuhanog slanutka
  • Šaka baby špinata
  • Šaka crvenog radiča
  • 100 g dimljenog tofua
  • 1 žlica sojinog umaka
  • 100 g kuhane riže ili kvinoje

Dresing:
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Sok pola limuna
  • 1 žličica tahinija
  • 1 češanj češnjaka
  • Sol, papar, korijander
Postupak:
  1. Povrće (tikvicu i batat) i tofu narežite na kvadratiće i poprižite na malo maslinovog ulja i sojinom umaku. Ako želite, tofu možete dodati i sirovog (bez prženja).
  2. Sve sastojke za dresing dobro izmiješajte vilicom u zasebnoj posudi.
  3. Zdjelu slažite redom - salata i špinat na dno, kuhana žitarica po izboru, slanutak, tofu i povrće, sjemenke i dresing.
Dobar tek! 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više