Halloween karamelizirane jabuke

26.10.2022.

SASTOJCI:

  • 6 manjih zelenih jabuka
  • 120 g maslaca
  • 220 g smeđeg šećera
  • 80 g Darbo meda
  • 80 g kokosovog mlijeka (kondenziranog)
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Usitnjeni nesoljeni kikiriki (za dekoraciju)
  • Handful liofilizirano voće (za dekoraciju)

POSTUPAK:

Prvo pripremite postaju za sušenje jabuka (na protvan razvucite malo nauljeni papir za pečenje), te nabodite svaku jabuku na drveni štapić (najbolje onaj za ražnjiće). Pripazite da su jabuke nabodene do kraja, kako ne bi skliznule sa štapića.

U loncu zagrijte smeđi šećer i javorov sirup dok se sve ne počne topiti. Zatim dodajte maslac, grijte na laganoj vatri da se i on otopi, i na kraju dodajte ostale sastojke. Malo promiješajte da se smjesa sjedini, te ostavite da se hladi oko 5 minuta dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati.

Svaku jabuku zasebno umočite u karamelu, ocijedite i stavite na protvan i zatim po njoj posipajte usitnjeni kikiriki i liofilizirano voće. U ovom desertu uživati će i stari i mladi.

U slast! 

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više