Halloween karamelizirane jabuke

26.10.2022.

SASTOJCI:

  • 6 manjih zelenih jabuka
  • 120 g maslaca
  • 220 g smeđeg šećera
  • 80 g Darbo meda
  • 80 g kokosovog mlijeka (kondenziranog)
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Usitnjeni nesoljeni kikiriki (za dekoraciju)
  • Handful liofilizirano voće (za dekoraciju)

POSTUPAK:

Prvo pripremite postaju za sušenje jabuka (na protvan razvucite malo nauljeni papir za pečenje), te nabodite svaku jabuku na drveni štapić (najbolje onaj za ražnjiće). Pripazite da su jabuke nabodene do kraja, kako ne bi skliznule sa štapića.

U loncu zagrijte smeđi šećer i javorov sirup dok se sve ne počne topiti. Zatim dodajte maslac, grijte na laganoj vatri da se i on otopi, i na kraju dodajte ostale sastojke. Malo promiješajte da se smjesa sjedini, te ostavite da se hladi oko 5 minuta dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati.

Svaku jabuku zasebno umočite u karamelu, ocijedite i stavite na protvan i zatim po njoj posipajte usitnjeni kikiriki i liofilizirano voće. U ovom desertu uživati će i stari i mladi.

U slast! 

Biotta power bites

Biotta power bites

Znate li što su "power bites"? S ove dvije riječi opisuju se zdravi i lagani snackovi koji predstavljaju izvor energije i rješenje za nalete gladi. Takva vrsta užine bogata je proteinima, zdravim mastima, vlaknima, vitaminima i mineralima te zbog toga održava sitost i dižu energiju na op
Mini bezglutenske palačinke

Mini bezglutenske palačinke

Iako je Uskršnje slavlje iza nas, činjenica da je petak dovolan je razlog da svoje ukućane iznenadite nečim slatkim. Počastite se slatkim, malim i zdravim palačinkama!
Veganski bolonjez

Veganski bolonjez

Bolonjez poznato je jelo kojega obožavaju mnogi, te je zato morala nastati i veganska verzija kako nikome ne bi bio uskraćen taj užitak! 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se