Halloween karamelizirane jabuke

26.10.2022.

SASTOJCI:

  • 6 manjih zelenih jabuka
  • 120 g maslaca
  • 220 g smeđeg šećera
  • 80 g Darbo meda
  • 80 g kokosovog mlijeka (kondenziranog)
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Usitnjeni nesoljeni kikiriki (za dekoraciju)
  • Handful liofilizirano voće (za dekoraciju)

POSTUPAK:

Prvo pripremite postaju za sušenje jabuka (na protvan razvucite malo nauljeni papir za pečenje), te nabodite svaku jabuku na drveni štapić (najbolje onaj za ražnjiće). Pripazite da su jabuke nabodene do kraja, kako ne bi skliznule sa štapića.

U loncu zagrijte smeđi šećer i javorov sirup dok se sve ne počne topiti. Zatim dodajte maslac, grijte na laganoj vatri da se i on otopi, i na kraju dodajte ostale sastojke. Malo promiješajte da se smjesa sjedini, te ostavite da se hladi oko 5 minuta dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati.

Svaku jabuku zasebno umočite u karamelu, ocijedite i stavite na protvan i zatim po njoj posipajte usitnjeni kikiriki i liofilizirano voće. U ovom desertu uživati će i stari i mladi.

U slast! 

Voćno-čokoladni oblačići

Voćno-čokoladni oblačići

Vremenska prognoza danas? Dan ispunjen voćno-čokoladnim oblačićima! 
Raw Bite flatbread

Raw Bite flatbread

Raw Bite energetske pločice odličan su međuobrok ili dodatak jutarnjim zobenim kašama, ali je li vam ikada palo na pamet isprobati ih u slanim jelima? Isprobajte današnji recept i uvjerite se koliko su naše Raw Bite pločice zapravo svestrane!
Kolač od mrkve

Kolač od mrkve

Stiglo je ljeto! Kako ga bolje obilježiti negoli osvježavajućom zdravom slasticom, poput današnjeg kolača od mrkve. Ponesite ga sa sobom na plažu i zasladite si dan!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više