Halloween karamelizirane jabuke

26.10.2022.

SASTOJCI:

  • 6 manjih zelenih jabuka
  • 120 g maslaca
  • 220 g smeđeg šećera
  • 80 g Darbo meda
  • 80 g kokosovog mlijeka (kondenziranog)
  • Prstohvat soli
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • Usitnjeni nesoljeni kikiriki (za dekoraciju)
  • Handful liofilizirano voće (za dekoraciju)

POSTUPAK:

Prvo pripremite postaju za sušenje jabuka (na protvan razvucite malo nauljeni papir za pečenje), te nabodite svaku jabuku na drveni štapić (najbolje onaj za ražnjiće). Pripazite da su jabuke nabodene do kraja, kako ne bi skliznule sa štapića.

U loncu zagrijte smeđi šećer i javorov sirup dok se sve ne počne topiti. Zatim dodajte maslac, grijte na laganoj vatri da se i on otopi, i na kraju dodajte ostale sastojke. Malo promiješajte da se smjesa sjedini, te ostavite da se hladi oko 5 minuta dok se smjesa ne počne lagano zgušnjavati.

Svaku jabuku zasebno umočite u karamelu, ocijedite i stavite na protvan i zatim po njoj posipajte usitnjeni kikiriki i liofilizirano voće. U ovom desertu uživati će i stari i mladi.

U slast! 

Božićni zobeni chia keksi

Božićni zobeni chia keksi

Danas za vas imamo pravu poslasticu: zdrave Božićne keksiće! Brzi i jednostavni za pripremu, a ujedno - i za prste polizati! Brže će nestati nego što se pripremaju.
Slanci bez glutena

Slanci bez glutena

Današnji recept nas vraća u djetinjstvo! Slanci su mnogima bili najdraža užina u vrijeme školskih odmora, te smo sigurni kako će miris domaćih svježe pečenih slanaca probuditi mnoge lijepe uspomene.
Namaz od bučinih sjemenki

Namaz od bučinih sjemenki

Za sve fanove zdravih grickalica i slanih doručka, donosimo vrlo ukusan, svestran i prilagodljiv namaz koji će obogatiti vaše užine i nahraniti organizam. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se