Zlatna Panna Cotta sa Darbo medom

9.3.2022.

Sastojci: 

Priprema: 
  1. Mlijeko prelijte u malu posudu pa uspite želatinu. Pričekajte pet minuta da omekša. 
  2. Kurkumu dobro promiješajte sa žlicom slatkog vrhnja pa ulijte ostatak vrhnja, sol i med. Miješajte na laganoj vatri sve dok se med ne otopi, ali pazite da ne zavrije. 
  3. Maknite smjesu s vatre pa umiješajte mlijeko. Dobro promiješajte, prelijte u čistu posudu i položite je u drugu posudu napunjenu vodom i ledom. Miješajte dok se hladi. 
  4. Kad se smjesa ohladi i zgusne prelijte je u posudice, pokrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati.  
Dobar tek!
 
Izvor: https://gastro.24sata.hr/recepti/zlatna-panna-cotta-neobican-desert-koji-morate-isprobati-23863 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više