Zdravi tiramisu

5.3.2024.

Sastojci:
  • 60 g zobenog brašna ili mljevenih zobenih pahuljica
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ½ žlice javorovog sirupa
  • 60 ml biljnog mlijeka 
  • 3 žlice crne kave 
  • 80 g grčkog/sojinog jogurta
  • 1 žlica proteina od vanilije (opcionalno)
  • Naribana korica limuna (proizvoljno, prema vlastitom ukusu)
  • Kakao u prahu za posipanje

Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C (160°C za ventilator) i pripremite kalup za kruh 20x10 s papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte zobeno brašno, prašak za pecivo, sirup i mlijeko u manjoj zasebnoj zdjeli. Smjesu prebacite u kalup za kruh. Pecite 10 minuta.
  3. Pomiješajte jogurt i protein u prahu (ako koristite, možete dodati par kapi arome vanilije) i limunovu koricu i miješajte dok ne postane glatko.
  4. Nakon pečenja, prelijte kavu preko biskvita i ostavite da se namoči otprilike minutu. Pažljivo izvadite biskvit iz kalupa.
  5. Biskvit prerežite na pola, razmažite pola jogurta na vrhu i pospite kakao prahom. Dodajte drugi komad kolača na vrh i ponovite proces s jogurtom i kakaom.

U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više