Zdravi tiramisu

5.3.2024.

Sastojci:
  • 60 g zobenog brašna ili mljevenih zobenih pahuljica
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • ½ žlice javorovog sirupa
  • 60 ml biljnog mlijeka 
  • 3 žlice crne kave 
  • 80 g grčkog/sojinog jogurta
  • 1 žlica proteina od vanilije (opcionalno)
  • Naribana korica limuna (proizvoljno, prema vlastitom ukusu)
  • Kakao u prahu za posipanje

Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 180°C (160°C za ventilator) i pripremite kalup za kruh 20x10 s papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte zobeno brašno, prašak za pecivo, sirup i mlijeko u manjoj zasebnoj zdjeli. Smjesu prebacite u kalup za kruh. Pecite 10 minuta.
  3. Pomiješajte jogurt i protein u prahu (ako koristite, možete dodati par kapi arome vanilije) i limunovu koricu i miješajte dok ne postane glatko.
  4. Nakon pečenja, prelijte kavu preko biskvita i ostavite da se namoči otprilike minutu. Pažljivo izvadite biskvit iz kalupa.
  5. Biskvit prerežite na pola, razmažite pola jogurta na vrhu i pospite kakao prahom. Dodajte drugi komad kolača na vrh i ponovite proces s jogurtom i kakaom.

U slast!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više