Zdrave Ferrero Rocher kuglice

9.12.2021.

SASTOJCI

  • 150g tamne čokolade (barem 85% kakaa)
  • 100 ml bademovog mlijeka
  • 60 ml javorovog sirupa ili meda
  • 150g Nocciolate
  • 150g prženih lješnjaka
  • prstohvat soli

PRIPREMA

  1. Otopiti čokoladu na pari. Polagano dodavati mlijeko i mješati. Dodati prstohvat soli. Dodati javorov sirup i Nocciolatu.
  2. Staviti u frižider da se stisne. 
  3. Lješnjake ravnomjerno rasporediti u plehu na papiru za pečenje. U zagrijanu pećnicu ubaciti ih i peći ih 15 min na 200 stupnjeva. Kad je gotovo, odstraniti opnu trljanjem lješnjaka između dlanova.
  4. Odvojite 15-ak cijeli lješnjaka a ostalo usitniti.
  5. Kad se smjesa stisla, uzmemo malu žličicu kao mjericu i formiramo loptice. U svaku najprije stavimo cijeli lješnjak, oblikujemo u loptice i uronimo u sjeckane lješnjake. 
  6. Pustimo ih u hladnjaku da se stisnu prije konzumiranja.
Dobar tek! 
 
Autorica recepta: Martina Novosel 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više