Zdrave Ferrero Rocher kuglice

9.12.2021.

SASTOJCI

  • 150g tamne čokolade (barem 85% kakaa)
  • 100 ml bademovog mlijeka
  • 60 ml javorovog sirupa ili meda
  • 150g Nocciolate
  • 150g prženih lješnjaka
  • prstohvat soli

PRIPREMA

  1. Otopiti čokoladu na pari. Polagano dodavati mlijeko i mješati. Dodati prstohvat soli. Dodati javorov sirup i Nocciolatu.
  2. Staviti u frižider da se stisne. 
  3. Lješnjake ravnomjerno rasporediti u plehu na papiru za pečenje. U zagrijanu pećnicu ubaciti ih i peći ih 15 min na 200 stupnjeva. Kad je gotovo, odstraniti opnu trljanjem lješnjaka između dlanova.
  4. Odvojite 15-ak cijeli lješnjaka a ostalo usitniti.
  5. Kad se smjesa stisla, uzmemo malu žličicu kao mjericu i formiramo loptice. U svaku najprije stavimo cijeli lješnjak, oblikujemo u loptice i uronimo u sjeckane lješnjake. 
  6. Pustimo ih u hladnjaku da se stisnu prije konzumiranja.
Dobar tek! 
 
Autorica recepta: Martina Novosel 

Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više