Vol-au-vent s jagodama

16.4.2024.

Sastojci za 6 komada:

Za kremu od lješnjaka:
  • 100g vrlo mekog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 20 g Darbo kremastog meda pčelara
  • 100 g oguljenih, lagano pečenih i fino mljevenih lješnjaka
  • 2 jaja
  • 1 velika rola lisnatog tijesta
  • 1 jaje plus prstohvat soli za premazivanje
Za kremu od jagoda:
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g mascarponea
  • 1/2 mahune vanilije (naribane)
  • 200 g darbo voćnog namaza od jagoda
  • 1 šalica svježih jagoda

Priprema:

  1. Za kremu od lješnjaka, pomiješajte vrlo mekani, ali ne tekući maslac sa šećerom u prahu i Darbo kremastim medom pčelara dok ne postane kremasto. Dodajte lješnjake i na kraju dodajte jaja te miješajte smjesu dok ne postane glatka.
  2. Stavite kremu od lješnjaka u vrećicu za ukrašavanje s perforiranom mlaznicom i stavite je u hladnjak do upotrebe. Zagrijte pećnicu na 180°C gornja i donja toplina.
  3. Razvaljajte lisnato tijesto, prerežite ga po sredini uzdužno i iz svake od dvije dobivene trake izrežite 3 kvadrata. Pažljivo stavite jedan kvadrat na drugi, vrh na vrh, kako biste oblikovali pravokutnik ne dopuštajući im da se zalijepe zajedno. Na udaljenosti od 1 cm od ruba tijesta, prerežite dvije suprotne strane u svakom smjeru. Nemojte zarezati do kraja.
  4. Sada ponovno razvijte pravokutnik, premažite ga jajetom i stavite ili presijecite rubove na suprotnoj strani. Stavite četvrtaste komade na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Razmažite kremu od lješnjaka sredinom kvadrata tijesta i tanko premažite rubove jajetom.
  5. Stavite četvrtaste komade u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite na 180°C oko 25 minuta.
  6. Za kremu, pomiješajte izmiksano slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom dok ne postane kremasta, ali ne previše gusta. Umiješajte mascarpone i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje s duguljastom mlaznicom.
  7. Očistite jagode i narežite ih na komadiće veličine zalogaja.
  8. Na svaki ohlađeni danske komad stavite žličicu džema od jagoda, prelijte preko vanilijom i ukrasite svježim jagodama.
U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više