Vol-au-vent s jagodama

16.4.2024.

Sastojci za 6 komada:

Za kremu od lješnjaka:
  • 100g vrlo mekog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 20 g Darbo kremastog meda pčelara
  • 100 g oguljenih, lagano pečenih i fino mljevenih lješnjaka
  • 2 jaja
  • 1 velika rola lisnatog tijesta
  • 1 jaje plus prstohvat soli za premazivanje
Za kremu od jagoda:
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g mascarponea
  • 1/2 mahune vanilije (naribane)
  • 200 g darbo voćnog namaza od jagoda
  • 1 šalica svježih jagoda

Priprema:

  1. Za kremu od lješnjaka, pomiješajte vrlo mekani, ali ne tekući maslac sa šećerom u prahu i Darbo kremastim medom pčelara dok ne postane kremasto. Dodajte lješnjake i na kraju dodajte jaja te miješajte smjesu dok ne postane glatka.
  2. Stavite kremu od lješnjaka u vrećicu za ukrašavanje s perforiranom mlaznicom i stavite je u hladnjak do upotrebe. Zagrijte pećnicu na 180°C gornja i donja toplina.
  3. Razvaljajte lisnato tijesto, prerežite ga po sredini uzdužno i iz svake od dvije dobivene trake izrežite 3 kvadrata. Pažljivo stavite jedan kvadrat na drugi, vrh na vrh, kako biste oblikovali pravokutnik ne dopuštajući im da se zalijepe zajedno. Na udaljenosti od 1 cm od ruba tijesta, prerežite dvije suprotne strane u svakom smjeru. Nemojte zarezati do kraja.
  4. Sada ponovno razvijte pravokutnik, premažite ga jajetom i stavite ili presijecite rubove na suprotnoj strani. Stavite četvrtaste komade na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Razmažite kremu od lješnjaka sredinom kvadrata tijesta i tanko premažite rubove jajetom.
  5. Stavite četvrtaste komade u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite na 180°C oko 25 minuta.
  6. Za kremu, pomiješajte izmiksano slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom dok ne postane kremasta, ali ne previše gusta. Umiješajte mascarpone i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje s duguljastom mlaznicom.
  7. Očistite jagode i narežite ih na komadiće veličine zalogaja.
  8. Na svaki ohlađeni danske komad stavite žličicu džema od jagoda, prelijte preko vanilijom i ukrasite svježim jagodama.
U slast!

 Čokoladni sladoled na štapiću

Čokoladni sladoled na štapiću

Jeste li znali da se u srpnju obilježava svjetski dan čokolade? Mi smo to odlučili proslaviti uz zdravi čokoladni sladoled domaće izrade, za kojega smo koristili samo najbolju ekološku čokoladu.
Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više