Vol-au-vent s jagodama

16.4.2024.

Sastojci za 6 komada:

Za kremu od lješnjaka:
  • 100g vrlo mekog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 20 g Darbo kremastog meda pčelara
  • 100 g oguljenih, lagano pečenih i fino mljevenih lješnjaka
  • 2 jaja
  • 1 velika rola lisnatog tijesta
  • 1 jaje plus prstohvat soli za premazivanje
Za kremu od jagoda:
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g mascarponea
  • 1/2 mahune vanilije (naribane)
  • 200 g darbo voćnog namaza od jagoda
  • 1 šalica svježih jagoda

Priprema:

  1. Za kremu od lješnjaka, pomiješajte vrlo mekani, ali ne tekući maslac sa šećerom u prahu i Darbo kremastim medom pčelara dok ne postane kremasto. Dodajte lješnjake i na kraju dodajte jaja te miješajte smjesu dok ne postane glatka.
  2. Stavite kremu od lješnjaka u vrećicu za ukrašavanje s perforiranom mlaznicom i stavite je u hladnjak do upotrebe. Zagrijte pećnicu na 180°C gornja i donja toplina.
  3. Razvaljajte lisnato tijesto, prerežite ga po sredini uzdužno i iz svake od dvije dobivene trake izrežite 3 kvadrata. Pažljivo stavite jedan kvadrat na drugi, vrh na vrh, kako biste oblikovali pravokutnik ne dopuštajući im da se zalijepe zajedno. Na udaljenosti od 1 cm od ruba tijesta, prerežite dvije suprotne strane u svakom smjeru. Nemojte zarezati do kraja.
  4. Sada ponovno razvijte pravokutnik, premažite ga jajetom i stavite ili presijecite rubove na suprotnoj strani. Stavite četvrtaste komade na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Razmažite kremu od lješnjaka sredinom kvadrata tijesta i tanko premažite rubove jajetom.
  5. Stavite četvrtaste komade u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite na 180°C oko 25 minuta.
  6. Za kremu, pomiješajte izmiksano slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom dok ne postane kremasta, ali ne previše gusta. Umiješajte mascarpone i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje s duguljastom mlaznicom.
  7. Očistite jagode i narežite ih na komadiće veličine zalogaja.
  8. Na svaki ohlađeni danske komad stavite žličicu džema od jagoda, prelijte preko vanilijom i ukrasite svježim jagodama.
U slast!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!
Zdravi tiramisu

Zdravi tiramisu

Današnji je recept svima omiljen talijanski desert, ali u zdravijoj verziji! Ovaj će tiramisu zadovoljiti vašu želju za slatkim i istovremeno vas njegovati iznutra. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više