Vol-au-vent s jagodama

16.4.2024.

Sastojci za 6 komada:

Za kremu od lješnjaka:
  • 100g vrlo mekog maslaca
  • 80 g šećera u prahu
  • 20 g Darbo kremastog meda pčelara
  • 100 g oguljenih, lagano pečenih i fino mljevenih lješnjaka
  • 2 jaja
  • 1 velika rola lisnatog tijesta
  • 1 jaje plus prstohvat soli za premazivanje
Za kremu od jagoda:
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g mascarponea
  • 1/2 mahune vanilije (naribane)
  • 200 g darbo voćnog namaza od jagoda
  • 1 šalica svježih jagoda

Priprema:

  1. Za kremu od lješnjaka, pomiješajte vrlo mekani, ali ne tekući maslac sa šećerom u prahu i Darbo kremastim medom pčelara dok ne postane kremasto. Dodajte lješnjake i na kraju dodajte jaja te miješajte smjesu dok ne postane glatka.
  2. Stavite kremu od lješnjaka u vrećicu za ukrašavanje s perforiranom mlaznicom i stavite je u hladnjak do upotrebe. Zagrijte pećnicu na 180°C gornja i donja toplina.
  3. Razvaljajte lisnato tijesto, prerežite ga po sredini uzdužno i iz svake od dvije dobivene trake izrežite 3 kvadrata. Pažljivo stavite jedan kvadrat na drugi, vrh na vrh, kako biste oblikovali pravokutnik ne dopuštajući im da se zalijepe zajedno. Na udaljenosti od 1 cm od ruba tijesta, prerežite dvije suprotne strane u svakom smjeru. Nemojte zarezati do kraja.
  4. Sada ponovno razvijte pravokutnik, premažite ga jajetom i stavite ili presijecite rubove na suprotnoj strani. Stavite četvrtaste komade na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Razmažite kremu od lješnjaka sredinom kvadrata tijesta i tanko premažite rubove jajetom.
  5. Stavite četvrtaste komade u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice i pecite na 180°C oko 25 minuta.
  6. Za kremu, pomiješajte izmiksano slatko vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom dok ne postane kremasta, ali ne previše gusta. Umiješajte mascarpone i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje s duguljastom mlaznicom.
  7. Očistite jagode i narežite ih na komadiće veličine zalogaja.
  8. Na svaki ohlađeni danske komad stavite žličicu džema od jagoda, prelijte preko vanilijom i ukrasite svježim jagodama.
U slast!

Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više