Voćno-čokoladni oblačići

12.7.2024.

Za otprilike 25 oblačića

Sastojci:
  • 6 listova želatine
  • Po jedna staklenka darbo voćnog namaza po izboru
  • 25 oblatna izrezanih u krugove

Za meringu:
  • 150 g bjelanjaka (otprilike 5 jaja)
  • 40 g kristalnog šećera
Za šećerni sirup:
  • 260 g kristalnog šećera
  • 60 g vode
Za glazuru:
  • 300 g tamne čokolade
  • 30 g kokosovog ulja
  • 1 žlica kokosovih pahuljica za posipanje (opcionalno)

Priprema:

Želatina i voćno punjenje:
  1. Listove želatine namočite u hladnu vodu 5 minuta. Zagrijte Darbo voćni namaz u loncu.
  2. Uzmite 3 listova želatine iz vode, dobro ih ocijedite i otopite u zagrijanom voćnom namazu.
  3. Voćni namaz ulijte u male polukružne kalupe za led ili silikonske kalupe i stavite u hladnjak da se stisne otprilike 2-3 sata. Po želji, ovaj korak možete obaviti i dan ranije.
  4. Isto postupite s preostalim voćnim namazom i želatinom.
Priprema beze mase:
  1. Bjelanjke i šećer umutite u čvrsti snijeg u zdjeli miksera s nastavkom za pjenjenje.
  2. Za šećerni sirup, šećer i vodu prokuhajte u loncu i pustite da krčka dok sirup ne postigne temperaturu od 118°C.
  3. Vrući šećerni sirup, uz stalno miješanje mikserom, polako ulijevajte u snijeg od bjelanjaka u tankom mlazu.
  4. Nastavite miješati beze dok se masa potpuno ne ohladi, što traje otprilike 20 minuta.

Priprema oblatni i slaganje:
  1. Oblatne izrežite u krugove promjera otprilike 4 cm.
  2. Krugove rasporedite na rešetku za ocjeđivanje i u sredinu svakog stavite polukrug od želiranog voćnog namaza.
  3. Pripremite vrećicu za ukrašavanje s glatkim nastavkom i napunite je ohlađenim bezeom.
  4. Na krugove nanesite beze masu i ostavite da odstoji 1 sat.
Priprema glazure i završavanje:
  1. Čokoladu i kokosovo ulje polako otopite na pari na niskoj temperaturi.
  2. Toplu glazuru pažljivo prelijte preko oblačića i po želji pospite kokosovim pahuljicama.
  3. Pustite da se čokolada stisne i odmah poslužite. Dobro ohlađeni oblačići mogu stajati 3-4 dana.

 Čokoladni sladoled na štapiću

Čokoladni sladoled na štapiću

Jeste li znali da se u srpnju obilježava svjetski dan čokolade? Mi smo to odlučili proslaviti uz zdravi čokoladni sladoled domaće izrade, za kojega smo koristili samo najbolju ekološku čokoladu.
Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više