Vegetarijanski proteinski hamburger

21.12.2021.

Vegetarijanski hamburger

Sastojci:

  •  350 g čvrstog tofua
  •  1 jaje
  •  75 g integralnih krušnih mrvica
  •  2 pune žličice Marmite umaka (ili Lima sojinog umaka)
  •  8 zrelih rajčica
  •  1 žlica vinskog octa
  •  2 grančice svježeg bosiljka
  •  4 mekane žemljice od integralnog brašna
  •  400 g miješane sezonske salate od povrća, kao što su krastavac, crveni kupus, jabuke, baby špinat (ili po izboru)
  •  maslinovo ulje 
  •  2 grančice svježeg ružmarina
  •  50 g cheddar sira
  •  50 g kiselih krastavaca

Kremasti preljev od bosiljka

  •  4 žlice jogurta
  •  1 žlica bijelog vinskog octa
  •  1 žličica Dijon senfa (ili običnog)
  •  4 grančice svježeg bosiljka
  •  ¼ svježeg crvenog čilija

Postupak:

  1. Zamotajte tofu u čistu kuhinjsku krpu, zatim ga iscijedite kako biste uklonili višak tekućine (trebalo bi izaći oko 4 žlice - neuredno je, ali stvarno je važno to učiniti za izvrsnu teksturu hamburgera kasnije).
  2. Ocijeđeni tofu stavite u zdjelu. Dodajte jaje, a zatim dodajte krušne mrvice i soja umak. Dobro izmiješajte i zgnječite čistim rukama, a zatim oblikujte 4 pljeskavice jednake veličine.
  3. Nasjeckajte rajčice i stavite u suhu tavu s neprianjajućom površinom na jaku vatru s prstohvatom crnog papra, malo vode i octa.
  4. Zgnječite rajčice, kuhajte 10 do 15 minuta ili dok ne postanu guste i ukusne, a zatim natrgajte listiće bosiljka i začinite sušenim čilijem.
  5. U međuvremenu sitno narežite ili pripremite svo povrće za salatu.
  6. Zatim ubacite listove bosiljka u blender i promiješajte sa svim ostalim sastojcima za preljev i prstohvatom soli i papra dok ne postane glatka.
  7. Stavite 2 žličice ulja u veliku neljepljivu tavu na srednje jakoj vatri. Listove ružmarina skupite u tavi u četiri hrpice, na njih stavite pljeskavice i pecite 3 minute sa svake strane ili dok ne porumene.
  8. Cheddar narežite ili naribajte, stavite na pljeskavice, smanjite vatru na najmanju, zatim poklopite i ostavite da se otopi 3 do 4 minute.
  9. Umak od rajčice premažite u pecivo, a zatim u sendvič unesite siraste pljeskavice i narezane kisele krastavce.
  10. Prelijte salatu polovicom dressinga (ostatak sačuvajte za još jedan dan), poslužite uz hamburgere i uživajte.
 
Dobar tek!
 
Izvor: 

https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/mega-veggie-burgers/

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više