Veganski Nussecken s tamnom čokoladom

24.2.2023.

Za bazu:
  • 125 g integralnog brašna
  • 125 g običnog brašna 
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g kokosovog (ili nekog drugog) šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 110 g margarina
  • 3 - 4 žlice ledene vode

Za smjesu orašastih plodova:
  • 50 g indijskih oraščića
  • 50 g pekan oraha
  • 50 g cijelih lješnjaka
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 85 g kokosovog (ili nekog drugog) šećera
  • 110 g margarina
  • 3 žlice vode 
  • 3 žlice džema od marelica

Za glazuru:

Postupak:
  1.  Podloga - u zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, šećer i vanilin šećer. Kukama za tijesto ručnog miksera ili kuhače umiješajte hladan margarin u smjesu od brašna dok tijesto ne postane mrvičasto. Zatim dodajte ledenu vodu i promiješajte. Rukama mijesite dok ne dobijete jednolično tijesto. Oblikujte kuglu, pokrijte i ohladite najmanje 30 minuta.
  2.  Smjesa orašastih plodova - U međuvremenu nasjeckajte indijske oraščiće, pekan orahe i lješnjake. U loncu na srednjoj vatri otopite margarin sa šećerom i vodom. Umiješajte sve nasjeckane i mljevene orahe i kratko pirjajte dok ne nastane ljepljiva smjesa. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
  3.  Zagrijte pećnicu na 160 °C gornji/donji grijač i namastite lim. Tijesto malo razvaljajte i ravnomjerno utisnite u kalup da napravite podlogu. Izbockajte nekoliko puta vilicom i ravnomjerno premažite džemom. Sada rasporedite smjesu orašastih plodova po vrhu. Ravnomjerno rasporedite žlicom ili lopaticom, lagano pritiskajući, tako da površina bude glatka. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta dok ne porumene pa ostavite da se ohladi.
  4.  Izvadite tijesto iz kalupa. Prvo izrezati na kvadrate. Zatim ih dijagonalno prepolovite i oblikujte 18 trokuta.
  5. Glazura - Nasjeckajte čokoladu. Otopite oko 2/3 u vodenoj kupki. Pažljivo izvadite iz vode (ne smije voda ni para ući u čokoladu), umiješajte preostalu čokoladu i pustite da se i ona otopi.
  6. Zatim "Nussecken" s dva ugla umočite u čokoladu i ostavite da se stegne na rešetki za torte. Kako biste lakše i ravnomjernije glazirali tijesto, čokoladnu smjesu premjestite u malu, dosta visoku posudu, npr. prethodno zagrijanu šalicu za espresso.

Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više