Veganski browniesi

28.1.2025.

Sastojci:
  • 2 šalice pirea od batata (otprilike 2 srednja batata)
  • 1/2 šalice kakaa u prahu
  • 1/2 šalice zobenog brašna (samljevene zobene pahuljice)
  • 1/3 šalice javorovog sirupa (ili agavinog sirupa)
  • 1/4 šalice kokosovog ulja (otopljenog)
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • Po želji: komadići tamne čokolade ili liofiliziranog voća za teksturu

Priprema:
  1. Ogulite batat, narežite ga na kockice i kuhajte na pari ili u vodi dok ne omekša (oko 15 minuta). Zatim ga izgnječite u pire i pustite da se ohladi.
  2. Pećnicu postavite na 180°C i pripremite kalup za pečenje (otprilike 20x20 cm). Obložite ga papirom za pečenje.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte pire od batata, javorov sirup, kokosovo ulje i vaniliju. Miješajte dok smjesa ne postane glatka.
  4. Dodajte kakao, zobeno brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  5. Ako koristite komadiće tamne čokolade ili orahe, sada ih umiješajte u smjesu.
  6. Smjesu izlijte u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedite. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25–30 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  7. Ostavite brownies da se potpuno ohlade prije rezanja kako bi se stisnuli i lakše rezali.
  8. Poslužite ove zdrave brownies s kuglicom veganskog sladoleda ili prelijte rastopljenom tamnom čokoladom za dodatni užitak.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više