Veganski bolonjez

20.3.2023.

Sastojci:
  • 1 veliki batat (slatki krumpir)
  • 2 mrkve
  • 1 šalica crvene leće
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja usitnjenog češnjaka
  • 1 konzerva salse (400 g)
  • Maslinovo ulje
  • Začini: sol, papar, dimljena slatka paprika, curry prah (velikodušno), timijan, kim (po želji), svježi peršin za dekoraciju
Postupak:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno nasjeckani luk i začine, dok luk ne postane staklast. Zatim dodajte nasjeckano povrće i malo prodinstajte, dodajte neskuhanu crvenu leću i prodinstajte 1-2 minute. Dodajte salsu i 1-2 čaše vode, pustite da zavrije i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta (dok se leća ne skuha). Umak je gotov kada se leća raspadne i umak dobije željenu gustoću. Poslužiti sa svježim začinskim biljem. Možete ga držati u hladnjaku do 3 dana.  
Dobar tek!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više