Veganski bolonjez

20.3.2023.

Sastojci:
  • 1 veliki batat (slatki krumpir)
  • 2 mrkve
  • 1 šalica crvene leće
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja usitnjenog češnjaka
  • 1 konzerva salse (400 g)
  • Maslinovo ulje
  • Začini: sol, papar, dimljena slatka paprika, curry prah (velikodušno), timijan, kim (po želji), svježi peršin za dekoraciju
Postupak:
Na maslinovom ulju izdinstajte sitno nasjeckani luk i začine, dok luk ne postane staklast. Zatim dodajte nasjeckano povrće i malo prodinstajte, dodajte neskuhanu crvenu leću i prodinstajte 1-2 minute. Dodajte salsu i 1-2 čaše vode, pustite da zavrije i kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta (dok se leća ne skuha). Umak je gotov kada se leća raspadne i umak dobije željenu gustoću. Poslužiti sa svježim začinskim biljem. Možete ga držati u hladnjaku do 3 dana.  
Dobar tek!

Biotta power bites

Biotta power bites

Znate li što su "power bites"? S ove dvije riječi opisuju se zdravi i lagani snackovi koji predstavljaju izvor energije i rješenje za nalete gladi. Takva vrsta užine bogata je proteinima, zdravim mastima, vlaknima, vitaminima i mineralima te zbog toga održava sitost i dižu energiju na op
Mini bezglutenske palačinke

Mini bezglutenske palačinke

Iako je Uskršnje slavlje iza nas, činjenica da je petak dovolan je razlog da svoje ukućane iznenadite nečim slatkim. Počastite se slatkim, malim i zdravim palačinkama!
Kiflice bez glutena sa marmeladom

Kiflice bez glutena sa marmeladom

Kako bolje iznenaditi ukućane ili počastiti kolege na poslu negoli ukusnom i jednostavnom slasticom, koja se može jesti i 'u hodu'? Današnji recept su bezglutenske kiflice sa zdravim i ukusnim, slatkim punjenjem kojima nitko neće moći odolijeti!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se