Veganski bezglutenski keksići sa Bakin'Mixom

27.1.2023.

SASTOJCI:
  •  400 g Bakin’Mix Cookies
  •  1/2 žličice kardamoma u prahu
  •  25 ml biljnog mlijeka
  •  130 g ekstra djevičanskog kokosovog ulja
  •  1 laneno jaje (10 g sjemenki, samljeti u mlincu za kavu + 3 žlice vode)
 PRIPREMA:
  1. Promiješati lan sa vodom i ostaviti nekoliko minuta da se smjesa zgusne.
  2.  Bakin’ mix mješavinu staviti u multipraktik sa kardamomom, lanenim jajem i uljem sobne temperature.
  3.  Pulsirati dok se sastojci ne sjedine, zatim dodati mlijeko i ručno umijesiti tijesto.
  4.  Prebaciti sve na drvenu plohu, kratko umijesiti, zamotati u prozirnu foliju i prebaciti u frižider na hlađenje 20-30 minuta.
  5. Izvaditi i izrolati tijesto, na otprilike 1cm debljine. Kalupom za kekse izrezati tijesto, prebaciti na pleh obložen masnim papirom i peći na 160°C stupnjeva, otprilike 20 minuta, odnosno dok ne poprime blago smeđu boju.
  6.  Izvaditi i puniti dno džemom ili nugat kremom, preklopiti i poslužiti. 
Za punjenje, mi preporučamo Nocciolatu bez laktoze, koja će savršeno upotpuniti ove zdrave, veganske keksiće. 

U slast! 

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više