Veganske enchilade

20.12.2021.

Sastojci:

Prženi grah:

  • 1 konzerva (220g) crvenog graha
  • 1/4 šalice (60 ml) vode
  • po 1 žličica: kumin, paprika
  • prstohvat soli i papra

Punjenje:

  •  1 luk
  •  2 češnja češnjaka
  •  1 čili papričica 
  •  1 paprika
  •  600 g gljiva (preporuka: vrganji)
  •  šaka baby špinata (po želji)
  •  po 1 žličica: kim, paprika, sušeni origano
  •  sol i papar po ukusu
  •  1 konzerva (220g) kukuruza

Umak:

  •  2 šalice (500 ml) umaka od rajčice
  •  3/4 šalice (180 ml) vode
  •  po 1 žlica: paprika, kumin, sušeni origano
  •  sol i papar po ukusu

Drugo:

  • 6 tortilla

Postupak:

  1. Sve sastojke za prženi grah dodajte u lonac i zagrijte na srednjoj vatri 10-15 minuta uz povremeno miješanje. Nasjeckajte svo povrće, a luk i češnjak popržite na malo ulja dok ne postanu prozirni.
  2.  Zatim dodajte preostalo povrće kao i začine i pržite 10-15 min dok gljive i špinat ne puste svu vodu i voda se ne iskuha.
  3.  Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, pomiješajte sastojke za umak i zgnječite grah vilicom. Sada punite tortilje: počnite sa slojem prženog graha, zatim dodajte povrće, zarolajte i stavite u posudu za pečenje.
  4.  Nakon što ste napunili sve svoje tortilje, prelijte umak, po želji dodajte veganski sir i pecite 10-15 min.

Dobar tek!

Izvor: 

https://www.fitgreenmind.com/post/easy-vegan-enchiladas

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više