Veganska torta sa šljivama

9.9.2024.

Sastojci:
  • 180 g višenamjenskog brašna
  • 1½ žličica praška za pecivo
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice soli
  • 113 g veganskog maslaca, omekšalog (ili kokosovog ulja)
  • 150 g muskovado šećera (plus još malo za posipanje)
  • 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki + 6 žlica vode (zamjena za 2 jaja)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 ml sojinog mlijeka, sobne temperature
  • 450 g šljiva (oko 4 do 6 šljiva), očišćenih od koštica i narezanih na četvrtine

Postupak:
  1. Pripremite lanena "jaja": U maloj zdjeli pomiješajte mljevene lanene sjemenke s vodom i ostavite da stoji oko 5-10 minuta dok ne postane gelasto.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano namastite kalup za tortu promjera 23 cm sprejem za pečenje ili obložite dno papirom za pečenje. Možete koristiti i kvadratni kalup.
  3. U srednje velikoj posudi, pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol.
  4. U velikoj posudi za miješanje ili posudi samostojećeg miksera, tucite veganski maslac i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane blijeda i pjenasta, oko 3 minute. Dodajte lanena "jaja" i vaniliju te dobro izmiješajte. 
  5. Na niskoj brzini, postupno dodajte mješavinu brašna u tri dijela, naizmjenično s biljnim mlijekom između svakog dodavanja brašna. Ponovno sastružite stijenke posude i sve dobro promiješajte.
  6. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup i zagladite površinu špatulom. Posložite šnite šljiva na tijesto s korom prema gore. Po želji, obilno pospite dodatnim šećerom.
  7. Pecite 55 minuta ili dok vrh ne postane zlatno-smeđi, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač da se hladi u kalupu 10 minuta. Nožem prođite uz rub kalupa prije nego što otpustite oprugu i uklonite vanjski prsten. Ostavite kolač da se potpuno ohladi prije nego ga prebacite na tanjur za posluživanje ili narežete.
U slast! 

Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više