Veganska torta od kestena

15.10.2024.

Sastojci:
BISKVIT
  • 300 g pirovog brašna
  • 13 g praška za pecivo
  • 50 g muskovado šećera
  • 350 ml napitka od badema
  • 50 g biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 5 g lanenih sjemenki + 20 ml vode
  • 15 ml ruma
KREMA
  • 400 g kuhanih i oguljenih kestena
  • 45 g muskovado šećera
  • 30 ml javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250 ml napitka od badema
  • 15 g kakaovog praha
  • 50 g Vivani kuvertura čokolade za preljev
Priprema:
BISKVIT
  1. Mljevene sjemenke lana pomiješajte s vodom i ostave da se namaču 10 minuta.
  2. U zdjelu staviti brašno, prašak za pecivo i muskovado šećer i dobro promiješati. Dodajte napitak od badema, ekstrakt vanilije, rum, ulje i natopljene sjemenke lana te dobro izmiješajte pjenjačom ili električnom miješalicom.
  3. Smjesu izlijte u posudu za pečenje i pecite 30 minuta na 180 °C.
  4. Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz kalupa i stavite na rešetku za hlađenje. Kad se ohladi obrežite rubove i prerežite na dva dijela (po sredini tako da dobijete dva tanja biskvita između kojih ćete namazati kremu).
KREMA
  1. Kestene, muskovado šećer, kakao prah, napitak od badema, javorov sirup i ekstrakt vanilije stavite u blender i izmiksajte u glatku kremu.
  2. Donji biskvit premažite polovicom kreme od kestena i prekrijte drugim biskvitom.
  3. Prelijte ga ostatkom kreme i po želji ukrasite otopljenom čokoladom.
U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više