Valentinovske tortice od jagode

10.2.2023.

SASTOJCI:
  • 1 rola lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 5 svježih jagoda
  • Po želji šećera
  • Po želji Nocciolate bez laktoze
  • Po želji šećera u prahu

PRIPREMA:
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 
  2. Lagano razvaljajte lisnato tijesto.
  3. Izrežite 6 krugova i stavite u kalup obložen papirom za pečenje. 
  4. Izrežite jagode u male kocke, stavite žlicu Nocciolate bez laktoze i komadiće jagoda. 
  5. Prekrijte  s preostalim krugovima koje ste dobili i zatvorite rubove prstima. 
  6. S rubovima tanjura uredite rubove tortica, te nožem zarežite središte.
  7. Izradite jaje i premažite površinu tortica.  
  8. Pospite s malo šećera i pecite u vrućoj pećnici oko 15/20 minuta. 
  9. Ohladite i pospite šećerom u prahu.
U slast! 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više