Tempeh s roštilja

23.4.2024.

Sastojci:
  • 2 paketa (400 g) tempeha
  • 200 ml vode
  • 2-3 žlice maslinovog ulja

Za umak:
  • 400 ml kečapa (po mogućnosti organskog)
  • 80 g melasa šećera
  • 60 ml jabučnog octa
  • 2 žlice tamari umaka
  • 2 žličice srirache ili tabasco umaka

Postupak:
  1. Umak pripremite na način da sve sastojke umiješate zajedno mikserom i pustite da odstoji u hladnjaku par sati.
  2. Uklonite tempeh iz ambalaže i narežite ga na kocke željene veličine. 
  3. Stavite ga u veliku tavu i dodajte vodu (možete dodati i više), tako da je tempeh otprilike do pola pokriven. Poklopite i kuhajte na jakoj vatri. Na taj način parite tempeh oko 5 minuta dok gotovo sva voda ne ispari. Pazite da ne zagori. Parenjem tempeha uklanja se njegova gorčina.
  4. Kada je voda gotovo isparila, smanjite vatru na srednje i dodajte 2-3 žlice maslinovog ulja. Pržite tempeh u ulju nekoliko minuta, često miješajući, dok ne postane zlatno smeđ.
  5. Dodajte umak i nježno miješajte dok sav tempeh ne bude prekriven. Pazite da ne zagori. 
  6. Poslužite uz krumpir pire i povrće s roštilja.

Dobar tek!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više