Slani muffini sa Bakin' Mixom

9.5.2022.

Sastojci:
  • 200 g Bakin Mix Bread & Pizza 
  • 200 g običnog ili sojinog jogurta
  • oko 200 ml vode (više po potrebi)
  • žličica praška za pecivo
  • šaka sitno sjeckanog baby špinata
  • malo kukuruza iz konzerve (koliko želite)
  • 1 manja crvena paprika, narezana na kockice
  • mladi luk ili poriluk, narezan na kolutove
  • nekoliko sušenih rajčica, narezanih na sitno (opcionalno)
  • nekoliko žlica maslinovog ulja
  • sok pola limuna
Začini: sol, papar, češnjak u prahu, dimljena paprika, curry

Postupak:
  1. U posudi pomiješajte brašno, jogurt, prašak za pecivo, vodu, sol, maslinovo ulje i začine. Izmješajte dok se svi sastojci ne spoje. Zatim umiješajte povrće, sok od limuna i vodu. Vode dodajte koliko mislite da je potrebno tj. dok ne smjesa ne bude glatka i poželjne teksture.
  2. Pripremite kalupe tako što ćete ih u tankom sloju premazati s maslinovim uljem. Otprilike jedna kapljica po kalupu je dovoljna. Svaki kalup napunite do vrha.
  3. Pecite pećnici na 180 stupnjeva 25-30 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o količini povrća koje ćete staviti, a i o jačini vaše pećnice. Gotovi su kada poprime zlatno-žutu boju.
  4. Prije nego što ih izvadite iz kalupa pustite da se malo ohlade kako se ne bi raspali. Ovi muffini savršeni su za hranjiv međuobrok koji će držati sitost dulje od običnih grickalica i čokoladica, a mogu stajati oko 3-4 dana.
Dobar tek! wink

Izvor:
 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više