Sladoled od mente

22.7.2022.

SASTOJCI:
  • 1 1/2 šalica natopljenih indijskih oraščića
  • 1 1/2 šalica bademovog ili kokosovog mlijeka
  • šaka mente, sok 1 limete
  • 1-2 kapi jestivog eteričnog ulja mente
  • 1 žličica matcha praha
  • 1/2 šalice meda ili javorovog sirupa
  • 4 žlice kokosovog maslaca
  • 3 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja

PRIPREMA:
  1. Indijske oraščiće natopite u vodi na nekoliko sati s prstohvatom soli. Operite i ocijedite indijske oraščiće.
  2. Na vodenoj kupelji rastopite kokosov maslac i ulje.
  3. U blenderu na velikoj brzini pomiješajte sve sastojke osim mješavine ulja i maslaca.
  4. Na kraju dodajte mješavinu i miješajte do fine glatke i kremaste smjese.
  5. Smjesu prebacite u aparat za sladoled. Ako nemate aparat za sladoled, smjesu prebacite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne.
  6. Svakih pola sata pomiješajte smjesu kako se ne bi stvorile grudice.
U slast !

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više