Sladoled od mente

22.7.2022.

SASTOJCI:
  • 1 1/2 šalica natopljenih indijskih oraščića
  • 1 1/2 šalica bademovog ili kokosovog mlijeka
  • šaka mente, sok 1 limete
  • 1-2 kapi jestivog eteričnog ulja mente
  • 1 žličica matcha praha
  • 1/2 šalice meda ili javorovog sirupa
  • 4 žlice kokosovog maslaca
  • 3 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja

PRIPREMA:
  1. Indijske oraščiće natopite u vodi na nekoliko sati s prstohvatom soli. Operite i ocijedite indijske oraščiće.
  2. Na vodenoj kupelji rastopite kokosov maslac i ulje.
  3. U blenderu na velikoj brzini pomiješajte sve sastojke osim mješavine ulja i maslaca.
  4. Na kraju dodajte mješavinu i miješajte do fine glatke i kremaste smjese.
  5. Smjesu prebacite u aparat za sladoled. Ako nemate aparat za sladoled, smjesu prebacite u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne.
  6. Svakih pola sata pomiješajte smjesu kako se ne bi stvorile grudice.
U slast !

Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.
Focaccia s medom i šparogama

Focaccia s medom i šparogama

U našim receptima uvijek volimo pratiti sezonu, pa vam zato danas donosimo jedan vrlo proljetni recept za lagan snack koji možete ponijeti sa sobom gdje god išli.  A možete ovom slasnom focacciom iznenaditi i svoju majku povodom Majčinog dana. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više