Sirove pločice od kikiriki maslaca

26.8.2022.

Sastojci za podlogu:
  • 1 i pol čaša zobenog brašna + pola čaše zobenih pahuljica
  • 4 punije žlice glatkog kikiriki maslaca
  • 4 žlice agavinog sirupa (ili neki drugi zaslađivač – med, javorov sirup i slično)
  • 100 ml mlijeka
  • 100ml vode
  • Prstohvat soli ukoliko koristite neslani kikiriki maslac
Postupak:

U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, zobene pahuljice i sol. Na laganoj vatri par minuta otopite zajedno kikiriki maslac, agavin sirup, mlijeko i vodu. Kada se smjesa sjedini, ulijte ju u smjesu  zobenog brašna i pahuljica i dobro promiješajte, te umijesite rukama da se sve sjedini. Utisnite smjesu u manji kalup na debljinu od otprilike 2 cm ili koju želite i stavite u hladnjak dok pripremite premaz od čokolade.

Sastojci za glazuru od čokolade:
Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri i time premažite prethodno pripremljenu podlogu.

Spremite kolačić u hladnjak ili zamrzivač dok se čokolada posve ne ukruti.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više