Sirove pločice od kikiriki maslaca

26.8.2022.

Sastojci za podlogu:
  • 1 i pol čaša zobenog brašna + pola čaše zobenih pahuljica
  • 4 punije žlice glatkog kikiriki maslaca
  • 4 žlice agavinog sirupa (ili neki drugi zaslađivač – med, javorov sirup i slično)
  • 100 ml mlijeka
  • 100ml vode
  • Prstohvat soli ukoliko koristite neslani kikiriki maslac
Postupak:

U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, zobene pahuljice i sol. Na laganoj vatri par minuta otopite zajedno kikiriki maslac, agavin sirup, mlijeko i vodu. Kada se smjesa sjedini, ulijte ju u smjesu  zobenog brašna i pahuljica i dobro promiješajte, te umijesite rukama da se sve sjedini. Utisnite smjesu u manji kalup na debljinu od otprilike 2 cm ili koju želite i stavite u hladnjak dok pripremite premaz od čokolade.

Sastojci za glazuru od čokolade:
Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri i time premažite prethodno pripremljenu podlogu.

Spremite kolačić u hladnjak ili zamrzivač dok se čokolada posve ne ukruti.

Biotta power bites

Biotta power bites

Znate li što su "power bites"? S ove dvije riječi opisuju se zdravi i lagani snackovi koji predstavljaju izvor energije i rješenje za nalete gladi. Takva vrsta užine bogata je proteinima, zdravim mastima, vlaknima, vitaminima i mineralima te zbog toga održava sitost i dižu energiju na op
Mini bezglutenske palačinke

Mini bezglutenske palačinke

Iako je Uskršnje slavlje iza nas, činjenica da je petak dovolan je razlog da svoje ukućane iznenadite nečim slatkim. Počastite se slatkim, malim i zdravim palačinkama!
Veganski bolonjez

Veganski bolonjez

Bolonjez poznato je jelo kojega obožavaju mnogi, te je zato morala nastati i veganska verzija kako nikome ne bi bio uskraćen taj užitak! 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se