Sirove pločice od kikiriki maslaca

26.8.2022.

Sastojci za podlogu:
  • 1 i pol čaša zobenog brašna + pola čaše zobenih pahuljica
  • 4 punije žlice glatkog kikiriki maslaca
  • 4 žlice agavinog sirupa (ili neki drugi zaslađivač – med, javorov sirup i slično)
  • 100 ml mlijeka
  • 100ml vode
  • Prstohvat soli ukoliko koristite neslani kikiriki maslac
Postupak:

U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, zobene pahuljice i sol. Na laganoj vatri par minuta otopite zajedno kikiriki maslac, agavin sirup, mlijeko i vodu. Kada se smjesa sjedini, ulijte ju u smjesu  zobenog brašna i pahuljica i dobro promiješajte, te umijesite rukama da se sve sjedini. Utisnite smjesu u manji kalup na debljinu od otprilike 2 cm ili koju želite i stavite u hladnjak dok pripremite premaz od čokolade.

Sastojci za glazuru od čokolade:
Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri i time premažite prethodno pripremljenu podlogu.

Spremite kolačić u hladnjak ili zamrzivač dok se čokolada posve ne ukruti.

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više