Sirove pločice od kikiriki maslaca

26.8.2022.

Sastojci za podlogu:
  • 1 i pol čaša zobenog brašna + pola čaše zobenih pahuljica
  • 4 punije žlice glatkog kikiriki maslaca
  • 4 žlice agavinog sirupa (ili neki drugi zaslađivač – med, javorov sirup i slično)
  • 100 ml mlijeka
  • 100ml vode
  • Prstohvat soli ukoliko koristite neslani kikiriki maslac
Postupak:

U zdjeli pomiješajte zobeno brašno, zobene pahuljice i sol. Na laganoj vatri par minuta otopite zajedno kikiriki maslac, agavin sirup, mlijeko i vodu. Kada se smjesa sjedini, ulijte ju u smjesu  zobenog brašna i pahuljica i dobro promiješajte, te umijesite rukama da se sve sjedini. Utisnite smjesu u manji kalup na debljinu od otprilike 2 cm ili koju želite i stavite u hladnjak dok pripremite premaz od čokolade.

Sastojci za glazuru od čokolade:
Otopite čokoladu i kokosovo ulje na laganoj vatri i time premažite prethodno pripremljenu podlogu.

Spremite kolačić u hladnjak ili zamrzivač dok se čokolada posve ne ukruti.

Zdrava vruća čokolada

Zdrava vruća čokolada

Donosimo pripremu zdrave verzije vruće čokolade, a trebat će vam bademovo mlijeko, kokosovo ulje i ekstrakt vanilije. Cijeli recept pročitajte u nastavku.
Bezglutenski kolač od bundeve

Bezglutenski kolač od bundeve

U nastavku pogledajte kako se kraljica jeseni snašla u glavnoj ulozi na predstavi pod nazivom: 'Priprema bezglutenskog kolača od bundeve'.
Keksi s bundevom

Keksi s bundevom

Baka je običnom receptu za keksiće dodala mali ‘twist’ – bundevu. Savršeni jesenski recept uz šalicu toplog čaja ili jednostavno kada vam društvo dolazi na Helloween party! 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se