Rolice s Nocciolatom

21.3.2022.

SASTOJCI
400 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
130 g hladnog maslaca
130 ml mlijeka
1 jaje
1 žumanjak
50 g šećera
2 vanilin šećera
korica jednog limuna
prstohvat soli

Nadjev
Nocciolata - namaz od lješnjaka
Premaz
mlijeko
šećer

UPUTE ZA PRIPREMU
1. Od svih sastojaka za tijesto pripremite homogenu smjesu. Oblikujte ga u kuglu. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto u pravokutnik. Tijesto premažite debljim slojem namaza od lješnjaka i zamotajte ga u roladu. Zamotajte roladu u prozirnu foliju i ostavite na sat vremena u zamrzivaču.
2. Oštrim nožem izrežite peciva u oblik slova V (duža strana treba biti 5 cm).
3. Pripremite veći pleh i obložite ga papirom za pečenje. Upalite i zagrijte pećnicu na 180 C. Peciva stavite na pripremljeni pleh. Premažite ih mlijekom i pospite šećerom. Peciva pecite 20 - 22 minuta dok vam rubovi ne porumene.
 
U slast! 
 
Autorica recepta: Tirkizna Ana 
Izvor: https://tirkizna.com/recepti-kruh-i-peciva/peciva-punjena-kremom-od-ljesnjaka/

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više