Rolice s Nocciolatom

21.3.2022.

SASTOJCI
400 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
130 g hladnog maslaca
130 ml mlijeka
1 jaje
1 žumanjak
50 g šećera
2 vanilin šećera
korica jednog limuna
prstohvat soli

Nadjev
Nocciolata - namaz od lješnjaka
Premaz
mlijeko
šećer

UPUTE ZA PRIPREMU
1. Od svih sastojaka za tijesto pripremite homogenu smjesu. Oblikujte ga u kuglu. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto u pravokutnik. Tijesto premažite debljim slojem namaza od lješnjaka i zamotajte ga u roladu. Zamotajte roladu u prozirnu foliju i ostavite na sat vremena u zamrzivaču.
2. Oštrim nožem izrežite peciva u oblik slova V (duža strana treba biti 5 cm).
3. Pripremite veći pleh i obložite ga papirom za pečenje. Upalite i zagrijte pećnicu na 180 C. Peciva stavite na pripremljeni pleh. Premažite ih mlijekom i pospite šećerom. Peciva pecite 20 - 22 minuta dok vam rubovi ne porumene.
 
U slast! 
 
Autorica recepta: Tirkizna Ana 
Izvor: https://tirkizna.com/recepti-kruh-i-peciva/peciva-punjena-kremom-od-ljesnjaka/

Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!
Zdravi tiramisu

Zdravi tiramisu

Današnji je recept svima omiljen talijanski desert, ali u zdravijoj verziji! Ovaj će tiramisu zadovoljiti vašu želju za slatkim i istovremeno vas njegovati iznutra. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više