Razbuđujuća proljetna salata

13.4.2022.

Klice su posljednih godina postale sve uobičajenije, te se danas već i poslužuju u restoranima dok do nedavno njihova upotreba nije bila toliko rasprostranjena. Klica je prvi stadij rasta biljke, te se one mogu uzgojiti i kod kuće namakanjem sjemenki. Već u nekoliko dana ona će narasti, što dovoljno govori koliko su one zapravo bogate svim važnim nutrijentima Najbogatije su esencijalnim aminokiselinama, koje ovoj maloj biljčici daju snagu za probijanje sjemenke i stvaranje biljke te će one imati vrlo pozitivan utjecaj na vaš organizam i pomoći u borbi s umorom i napadima izvana.

Sastojci za salatu:
  • 1 šalica slanutka iz konzerve (ili kuhanog)
  • 2 šalice mlade brokule
  • 1 mladi luk
  • 5 rotkvica
  • 1 žlica sjemenki po želji (suncokret, bučine, konopljine)
  • klice rotkvice (ili neke druge po želji)

Sastojci za preljev:
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica LIMA octa 
  • 1 žličica agavinog sirupa
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica suhog kopra
  • Sol i papar po želji
Priprema: 
  1. Brokulu narežite na manje komade i kuhajte na pari oko 5 minuta, ili blanširajte. Pripazite da ne omekša previše, njena hrskava tekstura dodatno obogaćuje salatu i kraćim kuhanjem se očuva veći broj nutrijenata.
  2. Slanutak iz konzerve isperite i dodajte u zdjelu s brokulom i ostalim sastojcima.
  3. Sastojke za preljev stavite u čašicu i pomiješajte vilicom dok ne dobijete preljev, ili u malu staklenku koju možete zatvoriti i protresti sastojke dok se ne spoje.
Savjet plus*: Salatu možete začiniti Lima gomashio začinom od soli i sezama koji će joj dati notu slano-gorkastog okusa. 
 
Dobar tek! 

Izvor:
https://www.tvornicazdravehrane.com/zdravi-kutak/super-hrana/klice-sto-toliko-mocno-njima-68531/ 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više