Raw torta s jagodama

3.8.2023.

Sastojci (donji sloj):
  • 300 g oljuštenih datulja
  • 100 g sirovih badema
  • 25 g organskog kakaa
  • 40 g chia sjemenki
  • 25 g maslaca od badema

Sastojci (čokoladni preljev):
  • 200 g tamne čokolade (75% kakaa)
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 25 g maslaca od badema
  • Handful liofilizirane jagode

Postupak:
  1. Datulje prelijte kipućom vodom i ostavite da stoje bar 10 minuta. Zatim ih oljuštite i stavite u blender sa ostalim sastojcima za donji sloj. Nemojte predugo blendati, malo teksture i komadića badema je poželjno.
  2. Otopiti crnu čokoladu s kokosovim uljem i preliti preko donjeg sloja, ravnomjerno raspoređujući čokoladu. Otopiti maslac od badema sa 1 žličicom kokosovog ulja. Staviti maslac od badema na nekoliko mjesta preko čokolade u male hrpice.
  3. Čačkalicom napraviti šare po želji. Ukrasiti tortu komadićima Handful liofilizirane jagode.

Ostavi se u hladnjaku barem jedan sat da se čokolada ukruti. U slast!

Božićni zobeni chia keksi

Božićni zobeni chia keksi

Danas za vas imamo pravu poslasticu: zdrave Božićne keksiće! Brzi i jednostavni za pripremu, a ujedno - i za prste polizati! Brže će nestati nego što se pripremaju.
Slanci bez glutena

Slanci bez glutena

Današnji recept nas vraća u djetinjstvo! Slanci su mnogima bili najdraža užina u vrijeme školskih odmora, te smo sigurni kako će miris domaćih svježe pečenih slanaca probuditi mnoge lijepe uspomene.
Namaz od bučinih sjemenki

Namaz od bučinih sjemenki

Za sve fanove zdravih grickalica i slanih doručka, donosimo vrlo ukusan, svestran i prilagodljiv namaz koji će obogatiti vaše užine i nahraniti organizam. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se