Raw Bite flatbread

3.7.2024.

Recept za 6 porcija

Sastojci:
Flatbread
  • 25 g kvasca
  • 2½ dl mlake vode
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • oko 500 g pšeničnog brašna
  • brašno za razvlačenje
Zaatar
  • 4 žlice sjemenki sezama
  • 3 žlice sušenog timijana
  • 4 žličice sumaka
  • 2 žličice soli
Topping
  • 2-3 kuhane cikle, oguljene
  • 2-3 RAWBITE-a - po mogućnosti s indijskim oraščićima
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 avokada
  • 1 šaka metvice

Postupak:
Tijesto
Rastopite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte sol, šećer i ulje te na kraju umiješajte brašno malo po malo dok tijesto ne postane glatko i može se mijesiti. Mijesite tijesto dok ne postane mekano i podatno, a zatim ga ostavite da se diže na sobnoj temperaturi 30 minuta (ili preko noći u hladnjaku ako ste na vrijeme).
Zaatar
U međuvremenu, popržite sjemenke sezama na suhoj, vrućoj tavi oko 1 minutu. Pustite ih da se malo ohlade, a zatim ih pomiješajte s timijanom, sumakom i solju.
Flatbread
Podijelite tijesto na 6 dijelova i razvaljajte ih u duguljaste flatbreadse. Pecite ih (moguće je dva odjednom) na maslinovom ulju u velikoj, vrućoj tavi. Trebaju biti zlatno smeđi i pečeni. Pecite ih otprilike 6-7 minuta ukupno.
Zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu do posluživanja.

Posluživanje
Narežite ciklu na zalogaje, a RAWBITE na kockice. Pomiješajte oba dijela s balzamičnim octom.
Narežite avokade.
Poslužite toplo flatbread s avokadom, ciklom, RAWBITE-om i malo metvice. Posipajte zaatarom i odmah poslužite.
SAVJET: Možete narezati mini komadiće vašeg RAWBITE-a, pomiješati ih s zaatarom i koristiti smjesu kao divan posipak na salati.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više