Quiche od šparoga

17.5.2022.

Sastojci za tijesto:
Sastojci za nadjev:
  • 3 jaja
  • 350ml kiselog vrhnja
  • šaka nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žličica soli 
  • pola žličice papra
  • 30g maslaca
  • 8 očišćenih šparoga
  • 50g naribanog sira (parmezan ili gouda)
Priprema:

Tijesto
  1. Stavite brašno u veliku zdjelu. Maslac narežite na kvadratiće, pomiješajte s brašnom, jajem i soli i mijesite rukama dok se maslac ne zgnječi. U smjesu postepeno dodavajte vodu dok se sastojci ne sjedine. Tijesto oblikujte u kuglu. Zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na 2 sata.
  2. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi, debljine pola centimetra. Stavite u tepsiju za quiche od 23 cm, probodite tijesto vilicom nekoliko puta na dnu tijesta i s istom vilicom pritisnite oko rubova da se tijesto zalijepi. Ostavite u hladnjaku 1 h.
  3. Zagrijte pećnicu na 210C stupnjeva.
  4. Donji dio tijesta za pitu obilno izbodite vilicom. Unutra možete staviti drugu malu tepsiju kako biste bolje postavili stranice tijekom pečenja ili stavite list aluminijske folije i napunite grahom, rižom ili nečim sličnim kako bi ono zadržalo svoj oblik tijekom pečenja. Pecite 7 do 8 minuta, dok ljuska pite ne postane čvrsta.

Nadjev
  1. Pomiješajte jaja, kiselo vrhnja, peršin, sol i papar u zdjeli srednje veličine. Ostavite da se ohladi u hladnjaku oko 30 min. U djelomično pečenu koru za quiche uliti 1/3 smjese, te pecite dok se nadjev ne počne stezati (oko 10 min).
  2. Otopite maslac u tavi srednje veličine na srednjoj vatri. Dodajte šparoge i kuhajte dok ne omekšaju; oko 4 do 6 min. Šparoge možete ostaviti cijele ili narezati na malo veće komade.
  3. U tavu za quiche rasporedite šparoge te prelijte preko njih ostatak smjese od jaja. Po vrhu rasporedite naribani sir. Pecite oko 30 min, dok nadjev ne napuhne i poprimi zlatnožutu boju. 
Dobar tek! 

Rawbite proteinski sladoled

Rawbite proteinski sladoled

Rashladite se uz jednostavne RAWBITE proteinske sladolede koji su gotovi za svega 5 minuta!
Sladoled od mente

Sladoled od mente

Kombinacija mente i sladoleda - može li biti više osvježavajuće? 
Mini Pavlove sa Handful jagodama

Mini Pavlove sa Handful jagodama

Pavlova torta savršeno se slaže s voćem i pri tome prekrasno izgleda. Ova hrskava, a opet kremasta torta dobila je ime po balerini Ani Pavlovoj. Kako nitko nije otplesao „Smrt labuda" poput balerine Pavlove

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 199 kn

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se