Proljetna torta od mrkve

21.3.2025.

Recept za tortu od mrkve (Ø 20 cm) ili 10–20 mini tortica

Sastojci:
Za biskvit
  • 180 g maslinovog ulja
  • 250 g mrkve, oguljene i sitno naribane
  • 200 g smeđeg šećera
  • 125 g glatkog ili univerzalnog pšeničnog brašna
  • 125 g integralnog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo 
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 4 jaja
  • 50 g oraha, tostiranih i grubo nasjeckanih
  • 1 žličica cimeta
  • ¼ žličice sitno naribanog muškatnog oraščića
  • Naribana korica pola ekološke naranče
  • 2 žlice darbo namaza od marelice

Za kremu od svježeg sira
  • 350 g svježeg sira (masniji, dvostruko vrhnje)
  • 300 g maslaca
  • 500 g šećera u prahu
  • Sjemenke pola mahune vanilije
  • 1 žličica svježe naribane korice ekološkog limuna
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijati na 160 °C (ventilatorska) ili 180 °C (gornji i donji grijač). Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje.
  2. Sve sastojke za biskvit staviti u mikser i miješati oko 1 minutu, dok se smjesa ne sjedini.
  3. Dobivenu smjesu uliti u pripremljeni kalup i peći 40–50 minuta.
  4. Provjeriti je li biskvit pečen tako da se u sredinu ubode nož ili čačkalica – ako izađe suha, kolač je gotov.
  5. Ostaviti biskvit da se potpuno ohladi.
Priprema kreme:
  1. Maslac miksati na srednjoj brzini oko 2 minute, dok ne postane kremast.
  2. Povremeno sastrugati smjesu sa stranica posude i nastaviti miksati još 1 minutu.
  3. Dodati šećer u prahu, sjemenke vanilije i koricu limuna te miksati još 2–3 minute.
  4. Postupno, žlicu po žlicu, dodavati svježi sir i miksati dok se ne dobije glatka krema.
  5. Kremu staviti u hladnjak na 30 minuta, kako bi se učvrstila.
Slaganje torte:
  1. Ohlađeni biskvit vodoravno prerezati na pola.
  2. Premazati svaku prerezanu površinu voćnim namazom.
  3. Na jedan sloj dodati 4–5 žlica kreme od sira i ravnomjerno rasporediti.
  4. Po želji, postupak ponoviti s dodatnim slojevima.
  5. Cijelu tortu premazati preostalom kremom i dekorirati jestivim cvijećem ili drugim ukrasima po želji.
Mini tortice:
  1. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu.
  2. Male biskvite prerezati na pola, premazati voćnim namazom i ukrasiti kremom po želji.
Uživajte u ovoj sočnoj i aromatičnoj torti od mrkve! 

 Čokoladni sladoled na štapiću

Čokoladni sladoled na štapiću

Jeste li znali da se u srpnju obilježava svjetski dan čokolade? Mi smo to odlučili proslaviti uz zdravi čokoladni sladoled domaće izrade, za kojega smo koristili samo najbolju ekološku čokoladu.
Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više