Polpetice od kvinoje

6.11.2024.

Sastojci:
  • 200 g suhe kvinoje
  • 400 ml povrtnog temeljca
  • 1 velika mrkva, sitno naribana
  • ½ vezice peršina, sitno sjeckanog
  • 1 luk, sitno sjeckan
  • 4 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 1,5 žličica curry praha 
  • ½ žličice soli ili po ukusu
  • ½ žličice papra ili po ukusu
  • 50 g brzih zobenih pahuljica ili krušnih mrvica
  • 1 žlica krumpirovog škroba, kukuruznog škroba ili rižinog škroba (opcionalno)
  • 2 žličice suncokretovog ulja + još za prženje polpetica
Za posluživanje
  • sezamove sjemenke

Postupak:
  1. Prvo dobro isperite kvinoju u sitnom cjedilu. Zatim je ocijedite i dodajte u lonac s povrtnim temeljcem.
  2. Zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri prema uputama na pakiranju, otprilike 15-20 minuta.
  3. U međuvremenu, sitno naribajte mrkvu i sitno nasjeckajte peršun, luk i češnjak.
  4. Zagrijte otprilike 2 žličice ulja u maloj tavi i dinstajte luk 2-3 minute dok ne postane proziran. Zatim dodajte češnjak i dinstajte još minutu.
  5. U zdjelu dodajte kuhanu kvinoju, mrkvu, peršin, dinstani luk i češnjak, curry prah, sol i papar te sve dobro promiješajte.
  6. Zatim pospite zobene pahuljice i krumpirov škrob po vrhu i ponovno promiješajte dok se sve ne sjedini.
  7. Probajte i po potrebi prilagodite začine. Ostavite sa strane najmanje 10 minuta (ili preko noći u hladnjaku).
  8. Lagano navlažite ruke i oblikujte smjesu u otprilike 16 polpeti, svaka teška oko 50-55 g.
  9. Zagrijte otprilike 2 žlice ulja u tiganju s neprijanjajućim dnom i pržite polpete s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave (pržite ih neprekidno nekoliko minuta dok donja strana ne postane zlatno smeđa prije nego ih preokrenete kako se ne bi raspale).
  10. U međuvremenu, sve sastojke za umak od začinskog bilja izmiksajte do kremaste konzistencije.
  11. Po želji pospite polpete sezamovim sjemenkama i poslužite s umakom od začinskog bilja.
Također su ukusne kao prilog uz salatu ili u Buddha Bowlu, ili ih poslužite kao burger, u tortiljama ili flatbreadu. Uživajte!

 Čokoladni sladoled na štapiću

Čokoladni sladoled na štapiću

Jeste li znali da se u srpnju obilježava svjetski dan čokolade? Mi smo to odlučili proslaviti uz zdravi čokoladni sladoled domaće izrade, za kojega smo koristili samo najbolju ekološku čokoladu.
Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više