Pita od jabuka bez glutena

23.10.2024.

Sastojci:
  • 210 g Bakin mix brašna + 40 g za brašniti radnu površinu
  • 100 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 80 g šećera u prahu

Nadjev:
  • 400 g naribanih jabuka
  • 2 do 3 jušne žlice šećera
  • 1 čajna žlica cimeta

Priprema:
  1. U veću zdjelu staviti brašno i šećer, pomiješati suhe sastojke. Dodati maslac i jaje.
  2. Zamijesiti tijesto. Polako će tijesto postajati kompaktno nastaviti mijesiti dok se tijesto u potpunosti ne poveže.
  3. Izmijesiti tijesto još kratko na pobrašnhenoj radnoj površini. Podijeliti tijesto na dva dijela. Jedan dio tijesta staviti u zamrzivač zbog lakšeg ribanja tijesta kasnije a drugi dio utisnuti u kalup.
  4. Premazati kalup s malo maslaca te tijesto utisnuti u kalup. Tijesto rasporediti ravnomjerno.
  5. Pripremiti nadjev
  6. U zdjelu staviti naribane jabuke, šećer i cimet.
  7. Staviti nadjev na tijesto te rasporediti nadjev po tijestu.
  8. Naribati na ribež tijesto koje je bilo u zamrzivaču te rasporediti naribano tijesto.
  9. Premazati krajeve tijesta sa žumanjkom.
  10. Peći na 180 stupnjeva, 25 do 30 minuta ovisno o jačini pećnice.
  11. Pitu ohladiti i po želji posipati šećerom u prahu.


Dobar tek!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više