Pita od bundeve bez glutena

9.10.2023.

Sastojci:
  • 210 g Bakin mix brašna
  • 1 jaje
  • 1 čajna žlica soli
  • 100 g maslaca

Sastojci za nadjev:
  • 160 g bundeve narezati na kockice te kratko prodinstati na malo maslaca da omekša
  • 200 g posni svježi sir
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 jaja 
  • 1 čajna žlica soli
  • malo kurkume

Posip:
  • malo parmezana

Priprema:
  1. U veću zdjelu staviti brašno, maslac, sol i jaje te zamijesiti tijesto.
  2. Mijesiti tijesto dok se u potpunosti ne poveže.
  3. Premazati kalup s malo maslaca te utisnuti tijesto u kalup. Tijesto ravnomjerno rasporediti. Tijesto izbosti vilicom.

Pripremiti nadjev
  1. U zdjelu staviti sir, kiselo vrhnje, jaja, bundevu, sol i kurkumu. Sve dobro izmiješati.
  2.  Staviti nadjev na tijesto te ga  rasporediti. 
  3. Posipati s malo parmezana.
  4. Premazati krajeve tijesta s žumanjkom.
  5. Peći na 180 stupnjeva, 30 do 35 min ovisno o jačini pećnice
  6. Pitu rezati kad malo ohladi.
Dobar tek!

Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.
Focaccia s medom i šparogama

Focaccia s medom i šparogama

U našim receptima uvijek volimo pratiti sezonu, pa vam zato danas donosimo jedan vrlo proljetni recept za lagan snack koji možete ponijeti sa sobom gdje god išli.  A možete ovom slasnom focacciom iznenaditi i svoju majku povodom Majčinog dana. 
Domaći proljetni linceri

Domaći proljetni linceri

Tko kaže da su linceri rezervirani samo za blagdane?

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više