Pita od bundeve bez glutena

9.10.2023.

Sastojci:
  • 210 g Bakin mix brašna
  • 1 jaje
  • 1 čajna žlica soli
  • 100 g maslaca

Sastojci za nadjev:
  • 160 g bundeve narezati na kockice te kratko prodinstati na malo maslaca da omekša
  • 200 g posni svježi sir
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 jaja 
  • 1 čajna žlica soli
  • malo kurkume

Posip:
  • malo parmezana

Priprema:
  1. U veću zdjelu staviti brašno, maslac, sol i jaje te zamijesiti tijesto.
  2. Mijesiti tijesto dok se u potpunosti ne poveže.
  3. Premazati kalup s malo maslaca te utisnuti tijesto u kalup. Tijesto ravnomjerno rasporediti. Tijesto izbosti vilicom.

Pripremiti nadjev
  1. U zdjelu staviti sir, kiselo vrhnje, jaja, bundevu, sol i kurkumu. Sve dobro izmiješati.
  2.  Staviti nadjev na tijesto te ga  rasporediti. 
  3. Posipati s malo parmezana.
  4. Premazati krajeve tijesta s žumanjkom.
  5. Peći na 180 stupnjeva, 30 do 35 min ovisno o jačini pećnice
  6. Pitu rezati kad malo ohladi.
Dobar tek!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više