Patlidžan parmigiana

18.9.2024.

Sastojci:
  • 2 velika patlidžana (oko 700 g)
  • 700 g pasirane rajčice (passata) s komadićima
  • 1 veći bijeli luk
  • Mala vezica svježeg bosiljka
  • 250 g mozzarelle, naribane
  • 70 g svježe naribanog parmezana
  • 125 ml maslinovog ulja za prženje
  • ½ žlice maslinovog ulja za salsu
  • Brašno za posipanje
  • Začini: sol, papar, nasjeckani svježi češnjak

Postupak:
  1. Priprema patlidžana: Patlidžane narežite na tanke ploške i stavite ih u cjedilo. Lagano ih posolite i ostavite da odstoje barem 1 sat kako bi se ocijedila višak vode, što olakšava prženje, ali i uklonilo malo gorčine.
  2. Priprema umaka od rajčice: U međuvremenu, pripremite jednostavan umak od rajčice. Sitno nasjeckajte luk i pirjajte ga u tavi s maslinovim uljem dok ne postane proziran i mekan, ali ne smeđi. Dodajte pasiranu rajčicu i malu vezicu bosiljka, rukama iskidanog na komadiće. Dodajte prstohvat soli i papra, promiješajte i pustite da lagano krčka 10-15 minuta. Umiješajte češnjak i stavite sa strane.
  3. Priprema patlidžana za pečenje: Ploške patlidžana isperite pod hladnom vodom, a zatim ih osušite kuhinjskom krpom ili papirnatim ručnikom. Lagano ih pospite brašnom, otresajući višak, pa ih pržite u maslinovom ulju nekoliko sekundi sa svake strane. Ocijedite ih na papirnatom ručniku kako biste uklonili višak ulja.
  4. Slaganje i pečenje: Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite ovalni ili pravokutni kalup za pečenje veličine otprilike 28×20 cm. Na dno posude stavite malo umaka od rajčice i ravnomjerno ga rasporedite kako se patlidžani ne bi zalijepili.
  5. Dodajte jedan sloj patlidžana, pospite ga parmezanom, naribanom mozzarellom, malo papra i nekoliko žlica umaka od rajčice. Ponovite postupak dok ne složite sve slojeve, ostavljajući dovoljno umaka za posljednji sloj.
  6. Za zadnji sloj, prelijte preostali umak od rajčice, a zatim pospite parmezanom i mozzarellom. Lagano prekrijte folijom i pecite 20 minuta. Nakon toga uklonite foliju i pecite još 20 minuta dok vrh ne postane zlatno-smeđ i mjehuričast.
  7. Ostavite da odmori 15-ak minuta prije posluživanja.
U slast!

 Čokoladni sladoled na štapiću

Čokoladni sladoled na štapiću

Jeste li znali da se u srpnju obilježava svjetski dan čokolade? Mi smo to odlučili proslaviti uz zdravi čokoladni sladoled domaće izrade, za kojega smo koristili samo najbolju ekološku čokoladu.
Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više