Panzanella

14.8.2024.

Sastojci:
  • 1 kg zrelih rajčica, narezane na komadiće veličine zalogaja
  • 1 čajna žličica (4 g) soli, plus još za začinjavanje 
  • 340 g kruha po odabiru (preporučamo kruh od kiselog tijesta, ciabattu ili čak i focacciu), narezane na kockice od 4 cm (oko 6 šalica kockica kruha)
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 mala ljutika, sitno nasjeckana
  • 2 srednja češnja češnjaka, sitno nasjeckana 
  • 1/2 čajne žličice senfa dobre kvalitete
  • 2 žlice vinskog octa
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Šaka svježih listova bosiljka, grubo nasjeckanih

Postupak:
  1. Narezane rajčice stavite u cjedilo postavljeno iznad zdjele i posolite. Promiješajte da se sol ravnomjerno rasporedi. Ostavite na sobnoj temperaturi barem 15 min da se rajčice ocijede, povremeno promiješajte. 
  2. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 200°C i postavite rešetku u srednji položaj. U velikoj zdjeli pomiješajte kockice kruha s 2 žlice (30 ml) maslinovog ulja. Premjestite na lim za pečenje. Pecite oko 10 minuta, dok ne postanu hrskave, ali ne i smeđe. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade.
  3. Izvadite cjedilo s rajčicama iz zdjele sa sokom od rajčica. Stavite cjedilo s rajčicama u sudoper. U zdjelu sa sokom dodajte ljutiku, češnjak, senf i ocat. Neprestano miješajući pjenjačom, polako dodajte preostalu količinu (120 ml) maslinovog ulja. Preljev posolite i popaprite prema vlastitom ukusu.
  4. U velikoj zdjeli pomiješajte tostirani kruh, rajčice i preljev. Dodajte listove bosiljka. Sve dobro promiješajte da se sjedini i začinite soli i paprom. Ostavite da odstoji 30 minuta prije posluživanja, povremeno miješajući dok kruh ne upije preljev.
  5. Ukoliko želite, poslužite uz Burrata mozzarellu.

Dobar tek!


Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više