Palačinke s karameliziranom bananom i lješnjacima

3.6.2022.

Sastojci:

Za palačinke:
Za karamelizirane banane:
  • 3 banane narezanih na kolutove
  • 3 žlice Darbo meda 
  • maslac
  • cimet po želji
Topping:
  • izmrvljeni lješnjaci (ili neki drugi orašasti plodovi)

Postupak:
  1. Sastojke za palačinke izmiješajte mikserom, prvo na najmanjoj brzini, a zatim polagano pojačavajte dok ne dobijete homogenu smjesu. 
  2. Palačinke pecite na ulju, a debljinu prilagodite svom ukusu. S karameliziranim bananama preporučamo da napravite malo deblje palačinke (slične američkim). Za to vam je potrebna malo gušća smjesa, pa možete dodavati polako još brašna dok se smjesa ne zgusne ukoliko je prerijetka. 
  3. Smjesu vadite žlicom i na tavu izlijte u manje kružiće. Pecite nekoliko minuta s obje strane dok palačinke ne dobiju prepoznatljivu zlatnosmeđu boju.
  4. Na tavi otopite maslac i med na laganoj vatri te dodajte cimet. Banane narezane na malo deblje kolutove posložite u karamel te pustite da se prže nekoliko minuta sa svake strane. Pripazite da maslac i med ne izgore. 
  5. Kada banane posmeđe i postanu ljepljive, prelijte ih preko palačinki. Kod posluživanja posipajte izmrvljene lješnjake.
U slast!

Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!
Zdravi tiramisu

Zdravi tiramisu

Današnji je recept svima omiljen talijanski desert, ali u zdravijoj verziji! Ovaj će tiramisu zadovoljiti vašu želju za slatkim i istovremeno vas njegovati iznutra. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više