Palačinke s karameliziranom bananom i lješnjacima

3.6.2022.

Sastojci:

Za palačinke:
Za karamelizirane banane:
  • 3 banane narezanih na kolutove
  • 3 žlice Darbo meda 
  • maslac
  • cimet po želji
Topping:
  • izmrvljeni lješnjaci (ili neki drugi orašasti plodovi)

Postupak:
  1. Sastojke za palačinke izmiješajte mikserom, prvo na najmanjoj brzini, a zatim polagano pojačavajte dok ne dobijete homogenu smjesu. 
  2. Palačinke pecite na ulju, a debljinu prilagodite svom ukusu. S karameliziranim bananama preporučamo da napravite malo deblje palačinke (slične američkim). Za to vam je potrebna malo gušća smjesa, pa možete dodavati polako još brašna dok se smjesa ne zgusne ukoliko je prerijetka. 
  3. Smjesu vadite žlicom i na tavu izlijte u manje kružiće. Pecite nekoliko minuta s obje strane dok palačinke ne dobiju prepoznatljivu zlatnosmeđu boju.
  4. Na tavi otopite maslac i med na laganoj vatri te dodajte cimet. Banane narezane na malo deblje kolutove posložite u karamel te pustite da se prže nekoliko minuta sa svake strane. Pripazite da maslac i med ne izgore. 
  5. Kada banane posmeđe i postanu ljepljive, prelijte ih preko palačinki. Kod posluživanja posipajte izmrvljene lješnjake.
U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više