Orehnjača bez glutena

7.12.2023.

Sastojci (tijesto):
  • 400 g Bakin'mix Bread&Pizza
  • 50 g brezinog šećera
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 1 jaje + 2 žumanjka
  • 50 g otopljenog maslaca
Punjenje:
  • 2 bjelanjka
  • 60 g šećera
  • 300 g mljevenih oraha (možete koristiti i bademe)
 Postupak:
  1. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, brezin šećer i suhi kvasac dok se sastojci ne sjedine.
  2. Dodajte sol, jedan dio zagrijanog mlijeka, jaja i maslac i promiješajte. Ostatak mlijeka dodajte postepeno uz miješanje.
  3. Kada dobijete homogenu smjesu, tijesto pokrijte i pustite da se diže na toplom.
  4. Bjelanjke dobro izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete snijeg i postepeno dodavajte mljevenim orasima. Umiješajte snijeg nježno da ne splasne.
  5. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na željenu debljinu, u pravokutni oblik. Punjenje ravnomjerno rasporedite po tijestu i zarolajte u roladu. Ukoliko želite možete škarama ili nožem nekoliko zarezati roladu po vrhu kako bi dobila atraktivniji izgled, nalik pletenici.
  6. Peći na 160 stupnjeva oko 45 minuta (ovisno o jačini pećnice). Nakon 30-ak minuta provjerite je li pečena.
U slast!
Recept: Suzana Kvesić

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više