Orehnjača bez glutena

7.12.2023.

Sastojci (tijesto):
  • 400 g Bakin'mix Bread&Pizza
  • 50 g brezinog šećera
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 300 ml toplog mlijeka
  • 1 jaje + 2 žumanjka
  • 50 g otopljenog maslaca
Punjenje:
  • 2 bjelanjka
  • 60 g šećera
  • 300 g mljevenih oraha (možete koristiti i bademe)
 Postupak:
  1. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, brezin šećer i suhi kvasac dok se sastojci ne sjedine.
  2. Dodajte sol, jedan dio zagrijanog mlijeka, jaja i maslac i promiješajte. Ostatak mlijeka dodajte postepeno uz miješanje.
  3. Kada dobijete homogenu smjesu, tijesto pokrijte i pustite da se diže na toplom.
  4. Bjelanjke dobro izmiksajte sa šećerom dok ne dobijete snijeg i postepeno dodavajte mljevenim orasima. Umiješajte snijeg nježno da ne splasne.
  5. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na željenu debljinu, u pravokutni oblik. Punjenje ravnomjerno rasporedite po tijestu i zarolajte u roladu. Ukoliko želite možete škarama ili nožem nekoliko zarezati roladu po vrhu kako bi dobila atraktivniji izgled, nalik pletenici.
  6. Peći na 160 stupnjeva oko 45 minuta (ovisno o jačini pećnice). Nakon 30-ak minuta provjerite je li pečena.
U slast!
Recept: Suzana Kvesić

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više