Novogodišnji mousse

28.12.2023.

Sastojci:
  • 250 g svilenog tofua
  • 150 g datulja (otkoštenih)
  • 140 g Vivani tamne čokolade (otopljene)
  • 120 ml aquafabe (voda iz konzerve slanutka)

Za posipanje:
  • Kokosove mrvice
  • Ribana tamna čokolada
  • Svježe maline, kupine ili nar

Postupak:
  • Datulje (otkoštene) stavite u manju posudu i prekrijte vrućom vodom. Pustite da se namaču barem 1h.
  • Kada su se namočile, stavite ih u blender (zajedno s vodom ukoliko je nema previše) i pulsirajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Zatim toj smjesi dodajte otopljenu čokoladu i svileni tofu te miksajte dok se sve ne sjedini.
  • U zasebnoj posudi stavite aquafabu i prstohvat soli. Miksajte na jakom programu dok ne dobijete snijeg (sličan onome od bjelanjaka). Snijeg od aquafabe malo je drugačiji od onog s jajima, stoga treba strpljivo miksati 5-10 minuta.
  • Kada ste dobili snijeg, slastičarskom špatulom ili velikom žlicom nježno u njega umiješajte smjesu od datulja, tofua i čokolade.
  • Raspodijelite mousse u manje zdjelice ili čaše i ostavite da se hladi barem 2-3 h. Najbolje bi bilo preko noći. Prilikom serviranja dodajte željene dekoracije.

U slast!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više