Novogodišnji mousse

28.12.2023.

Sastojci:
  • 250 g svilenog tofua
  • 150 g datulja (otkoštenih)
  • 140 g Vivani tamne čokolade (otopljene)
  • 120 ml aquafabe (voda iz konzerve slanutka)

Za posipanje:
  • Kokosove mrvice
  • Ribana tamna čokolada
  • Svježe maline, kupine ili nar

Postupak:
  • Datulje (otkoštene) stavite u manju posudu i prekrijte vrućom vodom. Pustite da se namaču barem 1h.
  • Kada su se namočile, stavite ih u blender (zajedno s vodom ukoliko je nema previše) i pulsirajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Zatim toj smjesi dodajte otopljenu čokoladu i svileni tofu te miksajte dok se sve ne sjedini.
  • U zasebnoj posudi stavite aquafabu i prstohvat soli. Miksajte na jakom programu dok ne dobijete snijeg (sličan onome od bjelanjaka). Snijeg od aquafabe malo je drugačiji od onog s jajima, stoga treba strpljivo miksati 5-10 minuta.
  • Kada ste dobili snijeg, slastičarskom špatulom ili velikom žlicom nježno u njega umiješajte smjesu od datulja, tofua i čokolade.
  • Raspodijelite mousse u manje zdjelice ili čaše i ostavite da se hladi barem 2-3 h. Najbolje bi bilo preko noći. Prilikom serviranja dodajte željene dekoracije.

U slast!

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više