Namaz od mrkve i crvene leće

26.4.2022.

Mrkva je korjenasto povrće koje raste u proljeće i ljeto, a bogata je beta karotenom koji ima velik utjecaj na naše zdravlje, od kojih je samo jedan taj da poboljšava vid.
 
Crvena leća je mahunarka slatkastog i nježnog okusa, a bogata je vitaminima A i B skupine, te mineralima željezom i cinkom koji jačaju imunitet. Također je bogata proteinima i vlaknima koji će pomoći optimiziranju probave i čišćenju organizma od toksina.

Sastojci:
  • 3 srednje mrkve (oko 300 grama)
  • 50 grama crvene leće
  • 2 + 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice tahini paste
  • 25 grama tostiranih oraha (opcionalno)
  • sok pola limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra 
  • prstohvat chilli pahuljica ili kajenskog papra (ukoliko želite paprenije)
  • žličica curry-a
  • 3 žlice hladne vode
Postupak:
  1. Mrkvu ogulite i narežite na manje komade. Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje i poslažite komade mrkve. Posolite i prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok mrkva ne omekša.
  2. U međuvemenu skuhajte leću prema uputama na pakiranju, 15-ak minuta. U multipraktik ili blender dodajte pečenu mrkvu, procijeđenu kuhanu leću, 2 žlice maslinovog ulja, tahini, sok limuna, češnjak, začine i hladnu vodu. Blendajte do glatke smjese.
  3. Ukoliko koristite orahe, dodajte ih u blender s ostalim sastojcima ili ih posebno izmrvite i samo umiješajte u namaz. Ovaj namaz savršeno će se slagati s bezglutenskim slanim kiflicama ili kruhom, za koje recept možete pronaći na našoj Bakin' Mix stranici.

Ganache od kestena

Ganache od kestena

Jesenski ganache možete iskoristiti kao punjenje za kekse, palačinke ili jednostavno namazati na kruh. S njim nema greške, jer se savršeno uklapa baš svugdje!


Paprena juha od mrkve

Paprena juha od mrkve

Ova jesenska juha zagrijati će vam dušu i tijelo tijekom promjenjivih rujanskih temperatura i vremenskih uvjeta, a zbog bogatstva začina ujedno i poslužiti kao pravi 'boost' za imunitet. Iako se zove 'paprena juha', papar nije njen glavni sastojak. Ovu juhu m
Domaći pesto genovese

Domaći pesto genovese

Unesite dašak Italije u svoj dom uz miris domaćeg pesta genovese. U tradicionalni pesto genovese dodaju se parmezan i pecorino sir, koji mu daju karakterističan okus i zgušnjavaju teksturu. U današnjoj verziji pesta, mi smo umjesto tih sireva koristili - prehrambe

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 27 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se