Namaz od mrkve i crvene leće

26.4.2022.

Mrkva je korjenasto povrće koje raste u proljeće i ljeto, a bogata je beta karotenom koji ima velik utjecaj na naše zdravlje, od kojih je samo jedan taj da poboljšava vid.
 
Crvena leća je mahunarka slatkastog i nježnog okusa, a bogata je vitaminima A i B skupine, te mineralima željezom i cinkom koji jačaju imunitet. Također je bogata proteinima i vlaknima koji će pomoći optimiziranju probave i čišćenju organizma od toksina.

Sastojci:
  • 3 srednje mrkve (oko 300 grama)
  • 50 grama crvene leće
  • 2 + 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice tahini paste
  • 25 grama tostiranih oraha (opcionalno)
  • sok pola limuna
  • 1 režanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra 
  • prstohvat chilli pahuljica ili kajenskog papra (ukoliko želite paprenije)
  • žličica curry-a
  • 3 žlice hladne vode
Postupak:
  1. Mrkvu ogulite i narežite na manje komade. Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje i poslažite komade mrkve. Posolite i prelijte s 2 žlice maslinovog ulja. Pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta, dok mrkva ne omekša.
  2. U međuvemenu skuhajte leću prema uputama na pakiranju, 15-ak minuta. U multipraktik ili blender dodajte pečenu mrkvu, procijeđenu kuhanu leću, 2 žlice maslinovog ulja, tahini, sok limuna, češnjak, začine i hladnu vodu. Blendajte do glatke smjese.
  3. Ukoliko koristite orahe, dodajte ih u blender s ostalim sastojcima ili ih posebno izmrvite i samo umiješajte u namaz. Ovaj namaz savršeno će se slagati s bezglutenskim slanim kiflicama ili kruhom, za koje recept možete pronaći na našoj Bakin' Mix stranici.

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više