Mini Pavlove sa Handful jagodama

12.7.2022.

SASTOJCI ZA KORE OD BJELANJAKA:
  • 6 bjelanaka, sobne temperature
  • 340g šećera u prahu
  • 1 žlica gustina
  • 2 žlice limunovog soka
PRIPREMA:
1. Uključite peć da se zagrijava na 150°C (ventilator 130°C). Mutite bjelanjke mikserom, u startu polako pa ubrzavajte kako postaju čvršća. Kada dobijete pjenu sa čvrstim vrhovima dodajte 2 žlice šećera. Kada se umuti taj šećer dodajte još 2 žlice i tako dok ne potrošite sav šećer.
2. Mutite bjelanjke sa šećerom dok smjesa ne postane toliko čvrsta da kada okrenete posudu, ništa ne ispada iz nje.
3. Tada razmutite gustin sa limunovim sokom i dodajte ga u bjelanjke. Mutite još 2 minute.
4. Na papiru za pečenje iscrtajte krugove veličine 10cm. Okrenite papir i položite ga na pleh pa unutar svakog kruga rasporedite umućenu smjesu. Oblikujte ih po želji.
5. Čim ubacite u peć smanjite temperaturu na 120°C (ventilator 100°C). Pecite tako 30 minuta. Onda smanjite na 100°C (80°C)i nastavite da pečete još 1h. Nakon toga ugasite peć i bez otvaranja vrata ostavite da se kore ohlade zajedno sa njom, najbolje preko noći.
6. Tijekom pečenja i hlađenja nikako ne smijete otvarati vrata od peći!
 
SASTOJCI ZA PRELJEV OD JAGODA:
PRIPREMA:
1. U blender stavite sve sastojke i miksajte ih oko 5 minuta da se svi sastojci povežu.
2. Prebacite preljev u teglicu i stavite ga u frižider na 10 minuta ili duže.

SASTOJCI ZA SASTAVLJANJE TORTICA:

PRIPREMA:
1. Na svaku koru stavite dvije žlice slatkog vrhnja umućenog sa šećerom u prahu.
2. Sipajte nekoliko žlice preljeva od jagoda preko šlaga pa pospite prahom od mljevenih Handful jagoda i svježim voćem.

I to je to, vaše mini pavlove su gotove i spremne da očaraju svakoga tko ih isproba - u slast! wink

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više