Macaronsi od badema

23.1.2024.

Sastojci:
  • 150 ml aquafabe (voda iz konzerve slanutka)
  • 1 prstohvat praška za pecivo
  • 300 grama šećera u prahu
  • 400 grama mljevenih badema
  • 2 Rawbite Cacao sirove pločice
  • Vafl kolačići
  • Cijeli bademi za dekoraciju
Postupak:
  1. Zagrijte pećnicu na 140°, gornja i donja toplina.
  2. Narežite Rawbite čokoladne pločice na vrlo male komadiće i stavite ih sa strane.
  3. Miksajte aquafabu s vinskim kamenom dok ne postane vrlo čvrsta (oko deset minuta).
  4. Postupno umiješajte šećer u prahu. Miješajte još 2-3 minute.
  5. Zatim nježno umiješajte mljevene bademe i komadiće RAWBITE čokolade spatulom.
  6. Ostavite tijesto za kekse da odstoji 30 minuta. Zatim žlicom/žlicom za sladoled stavljajte male hrpice smjese na vafl kolačiće. Nakon što stavite cijeli badem na vrh svakog makarona, stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  7. Pecite svaki lim u pećnici 30 minuta.
  8. Ovisno o veličini makarona i tome koliko tamni želite da budu, vrijeme pečenja će varirati. Keksi bi trebali biti još uvijek mekani, ali ne tečni.

Pustite makarone da se ohlade i uživajte!


Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više