Ljetna domaća granola bez glutena

7.7.2022.

Sastojci:
  • 1 i 1/2 šalica sirovih i nesoljenih orašastih plodova (bademi, orasi, lješnjaci...)
  • 1 šalica rižinih pahuljica
  • 1-2 žlice sirovih suncokretovih sjemenki
  • Po želji dodati kokosove pahuljice ili mrvice
  • ½ čajne žličice sirovog kakaa
  • 80 ml agavinog sirupa
  • Sušeno voće po želji (datulje, brusnice, goji bobice...)
Postupak za izradu granole:
  1. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
  2. Orašaste plodove pognječiti nožem da se malo usitne, zatim pomiješati u jednu zdjelu zajedno s rižinim pahuljicama. Pola te smjese stavite u blender i kratko pulsirajte da se malo usitni, te zatim vratite u zdjelu.
  3. Pomiješajte s ostalim sastojcima i miješati dok se sve ne sjedini i ne počnu nastajati grumeni.
  4. Smjesu ravnomjerno rasporediti na pleh obložen papirom za pečenje, te staviti u pećnicu i peći 15-ak minuta. Redovito provjeravajte i kada počinje poprimati zlatnosmeđu boju znači da je gotovo.
Ovu granolu možete pohraniti u staklenke i jesti u kombinaciji s grčkim jogurtom i svježim voćem. Poželjno je granolu jesti uz dodatak proteina, s obzirom na to da su zdrave masti i ugljikohidrati već u samoj smjesi. Najbolji izbor je grčki jogurt ili kefir, a možete pokušati i sa sojinim mlijekom. Također, ukoliko granolu želite još malo obogatiti, možete joj pri pripremi s jogurtom dodati žličicu chia sjemenki i pustiti da se malo namače kako bi one nabubrile.
 
Dobar tek!

Izvori:
  • https://zlicasecera.com/2019/10/29/domaca-granola-bez-glutena/
  • https://www.fitness.com.hr/prehrana/planirana-prehrana/Dorucak-bez-glutena-muesli.aspx

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više