Kremasta riža sa Biottom

28.4.2022.

4 porcije (kao prilog)

Sastojci:
  • 1 temeljac za pileću juhu 
  • 1 šalica BIOTTA SOKA OD MRKVE
  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 malog luka, sitno nasjeckanog
  • Krupna sol i mljeveni papar (po ukusu)
  • 1 šalica riže dugog zrna
  • 1/4 šalice suhog bijelog vina (po želji)
  • 1/3 šalice sitno naribanog parmezana (plus za posluživanje)
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Upute za pripremu:
  1. Pomiješajte juhu, BIOTTTA SOK OD MRKVE i 2 šalice vode u loncu; kuhati na srednje laganoj vatri.
  2. Otopite 1 žlicu maslaca u loncu na srednje laganoj vatri. Luk kuhajte, povremeno miješajući, dok ne omekša, 5 minuta. Začinite solju i paprom. 
  3. Podignite toplinu na srednju; dodajte rižu i kuhajte, miješajući dok zrna ne postanu prozirna oko rubova, oko 3 minute. Umiješajte vino, ako koristite; kuhajte dok se ne upije, oko 2 minute.
  4. Dodajte 1/2 šalice mješavine vruće juhe, miješajući drvenom žlicom dok se većina tekućine ne upije. Nastavite dodavati juhu, 1/2 šalice odjednom, miješati dok se ne uklopi i riža ne bude mekana, ali još uvijek malo čvrsta za zalogaj, 25 do 30 minuta. 
  5. Umiješajte preostalu žlicu maslaca i parmezan. Začinite solju i paprom po ukusu. Ukrasite peršinom i parmezanom.

Dobar tek!

Izvor: http://www.biottajuices.com/recipe/creamy-carrot-rice/ 

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više