Krem juha od cvjetače

20.2.2024.

Sastojci:
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • ½ nasjeckane glavice luka
  • 1 glavica cvjetače, narezana na manje cvjetiće
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 100 ml nezaslađenog biljnog mlijeka (sojino)
  • 200 ml sojine kreme za kuhanje
  • ½ žličice morske soli
  • Prstohvat crnog papra

Postupak:
  1. Zagrijte ulje u velikom loncu i dodajte češnjak i luk.
  2. Kuhajte (dinstajte) na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđi.
  3. Dodajte cvjetaču, temeljac i mlijeko te pustite da zavrije. Zatim kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 do 20 minuta ili dok cvjetača ne omekša.
  4. Dodajte sol, crni papar i sojinu kremu te sve izmiješajte pomoću štapnog miksera ili običnog blendera.
  5. Poslužite s omiljenim dodacima npr. tostirani listići badema, sjeckani vlasac, svježe listiće komorača, krutone...
U slast!

 Čokoladni sladoled na štapiću

Čokoladni sladoled na štapiću

Jeste li znali da se u srpnju obilježava svjetski dan čokolade? Mi smo to odlučili proslaviti uz zdravi čokoladni sladoled domaće izrade, za kojega smo koristili samo najbolju ekološku čokoladu.
Domaći sladoled od ananasa

Domaći sladoled od ananasa

Proslavite početak ljeta na plaži i uz ovaj zdravi domaći sladoled, koji ne sadrži umjetne šećere niti ikakve štetne sastojke. Prva ljetna subota ne zaslužuje ništa manje nego da se proslavi, zar ne? 
Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više