Krem juha od cvjetače

20.2.2024.

Sastojci:
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • ½ nasjeckane glavice luka
  • 1 glavica cvjetače, narezana na manje cvjetiće
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 100 ml nezaslađenog biljnog mlijeka (sojino)
  • 200 ml sojine kreme za kuhanje
  • ½ žličice morske soli
  • Prstohvat crnog papra

Postupak:
  1. Zagrijte ulje u velikom loncu i dodajte češnjak i luk.
  2. Kuhajte (dinstajte) na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđi.
  3. Dodajte cvjetaču, temeljac i mlijeko te pustite da zavrije. Zatim kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 do 20 minuta ili dok cvjetača ne omekša.
  4. Dodajte sol, crni papar i sojinu kremu te sve izmiješajte pomoću štapnog miksera ili običnog blendera.
  5. Poslužite s omiljenim dodacima npr. tostirani listići badema, sjeckani vlasac, svježe listiće komorača, krutone...
U slast!

Hladna juha od cikle

Hladna juha od cikle

Što je šaltibarščiai?
Riječ je o juhi koja se sastoji od kuhane cikle, kiselog mlijeka ili kefira, svježeg krastavca, kopra i začina. Poslužuje se hladna, često uz kuhani krumpir i tvrdo kuhano jaje. Ova juha ne samo da je prepuna vitamina i minerala, već je i prirodno lagana za proba
Veganski omlet

Veganski omlet

Iako riječ 'omlet' najčešće znači prisutnost jaja, veganska prehrana još jednom pokazuje kako možemo imati kvalitetan, ukusan i zasitan slani doručak - bez prisutnosti životinjskih proizvoda. Isprobajte ovu varijaciju omleta i zaljubiti ćete se u vegansku prehranu. Pripremite ga s nama!
Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Obilježite s nama Mjesec celijakije uz Bakin bezglutenski kruh. Ovaj se kruh ne raspada te je idealan za sendviče, tosteve ili kao prilog vašoj košari za piknik.

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI


  • Brza dostava u roku
    24h

  • Mogućnost povrata
    unutar 30 dana

  • Besplatna dostava za
    narudžbe iznad 30 €

  • Plaćanje karticama, online
    bankarstvom i pouzećem

  • Sigurna kupnja
    uporabom SSL enkripcije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više