Krem juha od cvjetače

20.2.2024.

Sastojci:
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • ½ nasjeckane glavice luka
  • 1 glavica cvjetače, narezana na manje cvjetiće
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 100 ml nezaslađenog biljnog mlijeka (sojino)
  • 200 ml sojine kreme za kuhanje
  • ½ žličice morske soli
  • Prstohvat crnog papra

Postupak:
  1. Zagrijte ulje u velikom loncu i dodajte češnjak i luk.
  2. Kuhajte (dinstajte) na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno smeđi.
  3. Dodajte cvjetaču, temeljac i mlijeko te pustite da zavrije. Zatim kuhajte na srednje jakoj vatri oko 15 do 20 minuta ili dok cvjetača ne omekša.
  4. Dodajte sol, crni papar i sojinu kremu te sve izmiješajte pomoću štapnog miksera ili običnog blendera.
  5. Poslužite s omiljenim dodacima npr. tostirani listići badema, sjeckani vlasac, svježe listiće komorača, krutone...
U slast!

Tempeh s roštilja

Tempeh s roštilja

Sezona roštiljanja je otvorena! Proslavite s nama dolazak proljeća i toplijih dana uz ovaj veganski specijalitet s roštilja!
Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više