Kolač od trešanja sa Bakin' Mixom

17.8.2022.

Sastojci:

3 jaja
1/2 šalice šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 dcl jogurta
1/2 šalice biljnog ulja po želji
350 g očišćenih trešanja

Postupak:
  1. Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta dok ne nastane homogena smjesa.
  2. Dodati jogurt, izmiješati pjenjačom, pa zatim dodati ulje. Kada se smjesa sjedini, postepeno dodavati brašno i prstohvat soli. Smjesa će biti malo tekuća. Ovisno o veličini jaja, ponekad je potrebno malo manje brašna od navedenog.
  3. Prethodno namazati kalup željenog oblika (preporučljivo pravokutni dimenzija oko 20 x 30 cm) uljem i posipati brašnom kako se ne bi kolač zalijepio za dno (ili možete koristiti papir za pečenje).
  4. Uliti smjesu u pekač pa zatim na nju ravnomjerno poslagati trešnje i malo ih utisnuti. Kolač peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
  5. Na kraju pečenja probosti ga čačkalicom. Ako tijesto ne ostaje na njoj, kolač je gotov, u protivnom nastaviti s pečenjem još nekoliko minuta.
  6. Gotov kolač po želji možete posipati šećerom u prahu i dekorirati svježim trešnjama.
Dobar tek! 

Izvori:
  • https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/recept-za-kolac-s-tresnjama-koji-svima-uspijeva---440550.html
  • https://www.glasistre.hr/recepti/recept-najbolji-kolac-s-tresnjama-jednostavan-i-brzo-gotov-800809

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri s bijelom čokoladom

Ekleri su još jedan francuski klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a sada dolaze u još boljoj verziji! Ovi hrskavi, kremasti štapići od choux tijesta oduševit će svakog ljubitelja slastica. 
Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Panna cotta s liofiliziranim jagodama

Danas otkrivamo nov način pripreme neodoljivo kremaste i ukusne panna cotte: koristimo liofilizirane jagode. Pripremite ju s nama!
Proljetna torta od mrkve

Proljetna torta od mrkve

Je li itko ikada uspio odbiti komad ove slasne torte? Unatoč svom glavnom sastojku - mrkvi, ova je torta osvojila srca mnogih diljem svijeta, ponajviše zbog svoje sočnosti i bogatstva okusa. U originalnom se receptu koristi običan šećer, koji smo mi zamijenili smeđim (ali možete koristit

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više