Kolač od trešanja sa Bakin' Mixom

17.8.2022.

Sastojci:

3 jaja
1/2 šalice šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
2 dcl jogurta
1/2 šalice biljnog ulja po želji
350 g očišćenih trešanja

Postupak:
  1. Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta dok ne nastane homogena smjesa.
  2. Dodati jogurt, izmiješati pjenjačom, pa zatim dodati ulje. Kada se smjesa sjedini, postepeno dodavati brašno i prstohvat soli. Smjesa će biti malo tekuća. Ovisno o veličini jaja, ponekad je potrebno malo manje brašna od navedenog.
  3. Prethodno namazati kalup željenog oblika (preporučljivo pravokutni dimenzija oko 20 x 30 cm) uljem i posipati brašnom kako se ne bi kolač zalijepio za dno (ili možete koristiti papir za pečenje).
  4. Uliti smjesu u pekač pa zatim na nju ravnomjerno poslagati trešnje i malo ih utisnuti. Kolač peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
  5. Na kraju pečenja probosti ga čačkalicom. Ako tijesto ne ostaje na njoj, kolač je gotov, u protivnom nastaviti s pečenjem još nekoliko minuta.
  6. Gotov kolač po želji možete posipati šećerom u prahu i dekorirati svježim trešnjama.
Dobar tek! 

Izvori:
  • https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/recept-za-kolac-s-tresnjama-koji-svima-uspijeva---440550.html
  • https://www.glasistre.hr/recepti/recept-najbolji-kolac-s-tresnjama-jednostavan-i-brzo-gotov-800809

Vol-au-vent s jagodama

Vol-au-vent s jagodama

Znate li što su vol-au-vent? Riječ je o francuskom specijalitetu - košaricama od lisnatog tijesta čije se ime prevodi kao 'list na vjetru'.  Ime savršeno opisuje karakterističnu hrskavost ovih košarica.
Brunch rižine rolice

Brunch rižine rolice

 Delikatan rižin papir savršen je niskokaloričan omot blagog okusa, a punjenje današnjih rolica odvesti će vas u sedmo nebo!
Zdravi tiramisu

Zdravi tiramisu

Današnji je recept svima omiljen talijanski desert, ali u zdravijoj verziji! Ovaj će tiramisu zadovoljiti vašu želju za slatkim i istovremeno vas njegovati iznutra. 

ZAŠTO KUPOVATI U NAŠOJ TRGOVINI

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više